Asayiş
  • 27.7.2009 00:08

2 DTP'LİNİN BAŞI EZİLİP KURŞUNLANDI...

Şırnak'ın Beştüşşebap ilçesinde dün hayvan alımı nedeniyle evlerinden ayrılan 2 köylü ölü bulundu. Ölü bulunan DTP Beytüşşebap İlçe Teşkilatı Üyesi Ferhat Ediş ve Necman Ölmez'in Uludere ilçesine bağlı Andaç köyünde ikamet ettikleri öğrenildi.

BAŞLARI TAŞLA EZİLMİŞ, KURŞUNLANMIŞLAR

Bir köylünün Beytüşşebap ilçesi Beşağaç köyü yakınlarında geçen dereye yuvarlanmış aracı görmesi üzerine durum jandarma ve şahısların ailelerine bildirildi. Olay yerine intikal eden Jandarma ve kayıp şahısların yakınları, Ediş ve Ölmez'in cesetleriyle karşılaştı. 2 şahsın göğüslerinden birer kurşunla vuruldukları ve başlarının taşla ezildiği belirlendi. 2 cesedin üzerlerinin otla kaplandığı tespit edilirken, Jandarma ve savcının olay yeri incelemesinden sonra cesetler otopsi yapılmak üzere Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

TELEFONLA ÇAĞIRIP ÖLDÜRDÜLER

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Beş ağaç köyü kırsalında ölü bulunan Necman Ölmez ve Ferhat Ediş isimli köylülerin 'satılık koyunlar var. Gelin pazarlık yapalım' telefonuyla tuzağa düşürülüp öldürüldükleri belirtildi. Bu sabah cesetleri Beytüşşebap'a bağlı Beşağaç köyü yolundan 400 metre uzaklıkta bir dere kenarında bulunan Ferhat Ediş ile Necman Ölmez'in Uludere ilçesine bağlı Andaç köyünde ikamet ettikleri ve hayvancılıkla uğraştıkları öğrenilirken, dün telefonla aranmaları üzerine hayvan alımı nedeniyle gittikleri bölgede öldürüldükleri belirlendi.

MİLLETVEKİLİ BAYINDIR OLAY YERİNE GİTTİ

Olayın duyulması üzerine Beytüşşebap ilçesindeki festivale katılan DTP Milletvekili Sevahir Bayındır, olay bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Milletvekili Bayındır, olayın faili meçhul cinayet olduğunu söyledi. Uludere ilçesine bağlı Andaç köyü sakinleri, Ediş ve Ölmez'in dün öğle yemeği yerken 'Mehmet' isimli birinin kendilerini aradıklarını belirterek, "Ferhat ve Necman telefondaki kişinin satılık koyunları bulunduğunu söyleyip pikaplarıyla bölgeye gittiler. Kendilerinden bir daha haber alamadık. Bunlar öldürüldükten sonra başları taşla eziliyor ve dere kenarına atılıyor. Araçları da çalışır vaziyette dereye yuvarlıyorlar. Bir kişinin aracı görmesi üzerine akrabaları olay bölgesine gitti ve cesetleri buldu" diye konuştu.

(gazetevatan)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:05

İLGİLİ HABERLER