Gündem
  • 8.10.2014 21:27

2 ilde sokağa çıkma yasağı

BİTLİS'TE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Hizan'ın Tatvan Caddesi üzerinde, toplanan bir grup işyerlerine zarar verdi. Gruba gözyaşartıcı bomba ve basınçlı suyla müdahale edildi. Bitlis Valiliği tarafından Hizan'da saat 19.00 itibariyle ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.
Tatvan'da akşam saatlerinde olaylar çıktı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan BDP ilçe binası önünde toplanan yaklaşık bin kişi slogan atarak aynı cadde üzerinde bulunan Ak Parti ilçe binasına kadar yürümek istedi. Bina önünde güvenlik önlemi alan polisler kalabalığın geçmesine izin vermeyince gerginlik yaşandı. Bunun üzerine yüzleri kapalı bazı kişilerin taş atmaya başlaması üzerine olaylar çıktı. Polis grubu dağıtmak için gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullandı. Gruptakilerde polise taş ve molotof kokteyli attı.

BANKA ŞUBESİ VE BİR ÇOK İŞ YERİNE ZARAR VERİLDİ

Çıkan olaylar cadde ve sokak aralarında devam ederken gruptakiler, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan banka şubeleri, ATM'ler ve bir çok işyeri ile bazı kurumların binalarına da molotof kokteyli attı. Çıkan olaylar üzerine esnaf kepenk kapatırken, olaylar sokak aralarında sürüyor.

HİZAN'DA YASAK SONA ERDİ

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde çıkan olaylar nedeniyle Bitlis Valiliği tarafından saat 19.00 itibariyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı, saat 21.30 sıralarında sona erdi. Olayların sokak aralarında bir süre devam ettiği Hizan'da, güvenlik güçlerini aldığı yoğun güvenlik önlemlerini ise sürdüyor.

MARDİN'DE YENİDEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Mardin’de tekrar sokağa çıkma yasağı ilan edildiMardin Valiliği, bugün saat 18.00 itibari ile ikinci bir emre kadar tekrar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, 5 Ekim 2014 tarihinden itibaren Kızıltepe ve Nusaybin ilçeleri başta olmak üzere ortaya çıkan eylemler nedeni ile bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi gereğinde Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Mazıdağı ve Dargeçit ilçelerinde bugün saat 18.00 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.
Mardin Valiliği, bugün öğlen saatlerinde sokağa çıkma yasağını kısmen kaldırmıştı. 

DİYARBAKIR'DA OKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Diyarbakır'daki sokağa çıkma yasağı, Cuma günü saat 06.00'ya kadar uzatıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:13

İLGİLİ HABERLER