Spor
  • 5.1.2015 10:34

2 sezondur Beşiktaş'ın kabusu Galatasaray oldu

Spor Toto Süper Lig'in 16.haftasında Galatasaray'a kendi sahasında 2-0 yenilen Beşiktaş'ta moraller oldukça bozuk.

Son 9 maçta Galatasaray'a karşı galibiyet elde edemeyen Beşiktaş rakibine karşı üst üste 4. maçtan da mağlup ayrıldı.

Siyah beyazlıların Galatasaray'a karşı aldığı son üç mağlubiyetin ortaya çıkardığı dikkat çekici nokta ise iki sezondur yakaladığı seri galibiyetlerin Galatasaray maçlarında son bulması.

GALATASARAY GEÇEN SEZON İKİ KEZ BEŞİKTAŞ'IN ÖNÜNÜ KESTİ

Geçtiğimiz sezona çok iyi bir giriş yapan Beşiktaş ilk dört haftada 4 galibiyet alarak liderliğe oturmuştu. Siyah beyazlılar bu maçlarda Trabzonspor'u 2-0, Kayseri Erciyesspor'u 4-2,Gaziantepspor'u 2-0 ve Bursaspor'u da 3-0 yenmişti.

Ancak 5.haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Galatasaray ile karşılaşan siyah beyazlıların galibiyet serisi bu maçla son bulmuştu. Karşılaşma Beşiktaş'ın 2-1 geride olduğu esnada uzatma dakikalarında çıkan olaylar yüzünden tatil edilmiş ve sonrasında Beşiktaş 3-0 hükmen mağlup sayılmıştı.

Aynı sezonun ikinci devresine de çok iyi başlayan Beşiktaş yine üst üste 4 galibiyet aldı.18. haftada Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş sırasıyla Kayseri Erciyesspor'u 3-2 ,Gaziantepspor'u 2-1,Kasımpaşa'yı (tekrar maçı ) 3-0 ve Bursaspor'u 1-0 yenerek Türk Telekom Arena'da Galatasaray'ın karşısına çıktı.

Ama sonuç siyah beyazlılar açısından yine hüsran oldu ve Beşiktaş sahadan 1-0 mağlup ayrılarak galibiyet serisini sonlandırdı.

BU SEZON BEŞİKTAŞ'IN 7 MAÇLIK GALİBİYET SERİSİ YİNE GALATASARAY MAÇINDA SON BULDU

Beşiktaş; içinde bulunduğumuz 2014-2015 sezonunda ise 8.haftadaki Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra tam 7 maçlık bir galibiyet serisi daha yakaladı. Siyah beyazlılar bu 7 maçlık seride sırasıyla Başakşehirspor'u 2-1,Kasımpaşa'yı 2-0,Karabükspor'u 2-1,Trabzonspor'u 3-0,Gaziantespor'u 1-0,Akhisar Belediyespor'u 3-1 ve Torku Konyaspor'u 2-1 yendi.

Bu 7 maçlık seri ilginç bir şekilde geçen sezon olduğu gibi yine bir Galatasaray maçı ile sona erdi. Galatasaray Atatürk Olimpiyat Stadı'nda dün akşam oynanan derbiyi Melo ve Burak'ın golleri ile 2-0 kazanarak üst üste üçüncü kez Beşiktaş'ın galibiyet serisine son verdi ve bir anlamda yine Beşiktaş'ın önünü keserek liderlikten indirdi..
ALİ DANAŞ, İSTANBUL-DHA

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:07

İLGİLİ HABERLER