Ekonomi
  • 30.6.2008 11:22

2 YAŞINDA KABUL ETTİ 20 YAŞINDA REDDETTİ

İşadamı Halis Toprak, 18 yıl oğlu kabul ettiği Salim Toprak'ı 'evlatlıktan ret' için dava açtı

İşadamı Halis Toprak, üç yıl birlikte yaşadığı Gülcan Sepet'den olan ve 2 yaşında iken mahkeme kararı ile velayetini üzerine alarak soyadını verdiği, şimdi 20 yaşındaki Salim Toprak'ı, nüfusundan sildirmek için 'nesebin reddi" davası açtı.

Salim Toprak ise Halis Toprak hakkında suç duyurusunda bulunurken, nafaka davası da açtı. Edinilen bilgiye göre, Halis Toprak, 10 çocuğunun annesi Ayşe Toprak ile nikâhlı iken Gülcan Sepet ile birlikte yaşamaya başladı. Gülcan Sepet ile dünyayı dolaşan Toprak, daha sonra birlikte İngiltere'de yaşamaya karar verdi.

İngiltere'de yaşadığı dönemde hamile kalan Gülcan Sepet, yaklaşık 3 yıl birlikte yaşadığı Halis Toprak'tan isteği dışında ayrıldığı ve yurda dönerek çocuğunu tek başına dünyaya getirdi. Halis Toprak, 2 yaşında iken mahkeme kararı ile velayetini üzerine aldığı oğlu Salim'i kendi nüfusuna kaydettirerek, soyadını verdi. Oğlunun kendisinden olmadığı dedikoduları üzerine Toprak, DNA testi yaptırmak için kan örnekleri istedi. Ancak anne Gülcan Sepet ile şu anda 20 yaşında olan oğlu Salim Toprak buna karşı çıktı.

TEHDİT İDDİASI

İşadamı Toprak bunun üzerine, "nesebin reddi" davası açarak, Bilkent Üniversitesi'nde okuyan Salim Toprak'ın kendi nüfusundan silinmesini istedi. Salim Toprak ise şantaj ve tehdit edildiğini ileri sürerek Halis Toprak hakkında suç duyurusunda bulunurken, ayrıca Halis Toprak'ın kendisine ve annesine bakmadığı iddiasıyla bir de nafaka davası açtı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER