Gündem
  • 5.9.2013 15:55

20 bin Suriyeli Türkiye'ye sığındı

Suriye'de Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlenen kimyasal saldırıların ardından ülkeden kaçışlar hız kazandı. Saldırının yaşandığı 21 Ağustos'tan bu yana Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan yaklaşık 20 bin Suriyeli Türkiye'ye girdi.

Aralarında kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu Suriyeliler, kamyonet, otomobil gibi buldukları araçlarla veya yaya olarak güvenli gördükleri Türkiye'nin sınır illerine kaçıyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı da Suriyelilerin çoğunlukla giriş yaptığı noktalardan. Suriyeliler, yanlarına alabildikleri birkaç parça eşyayla buradan Türkiye'ye giriş yapıyor.

Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlenen kimyasal saldırının ardından ve olası müdahale endişesiyle Şam, Halep, Hama, Humus, Lazkiye ve İdlib kentleri başta olmak üzere bağlı kasaba ve köylerden gelen yaklaşık 20 bin Suriyeli Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Bu sürede, çatışma ve saldırılarda yaralanan 50 Suriyeli de Türkiye'ye getirildi. Sınır kapısında bekletilen ambulansların yaralıları anında alarak Hatay'daki çeşitli hastanelere kaldırdığı öğrenildi. Bu arada Suriyelilerin girişinin yoğun olarak yaşandığı kapıdan Türkiye'deki ve yurt dışındaki bazı kuruluşlardan gelen yardımlar da gönderiliyor.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bulunan Adana Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer (KBRN) keşif aracı da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Aracın olası kimyasal tehlikesine karşın 24 saat hizmet verdiği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:16

İLGİLİ HABERLER