Asayiş
  • 12.9.2013 13:57

20 yıl önce kaybolan gencin kemikleri bulundu

İlçeye bağlı Kolukısa beldesindeki evinden, 12 Eylül 1993'de ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan ve o gün 29 yaşında olan Musa Bakraç hakkında ailesi kayıp başvurusunda bulundu.

Başlatılan çalışmalardan bir sonuç alınamayınca, Konya Jandarma Komutanlığı ekipleri yaklaşık bir yıl önce dosyayı tekrar açtı. Kadınhanı Cumhuriyet Savcılığı ile ortaklaşa çalışma yürütüldü.

Hiç kimseyle irtibata geçmemesi ve banka hesaplarında bir hareketlilik olmaması üzerine, Bakraç'ın ölmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruldu.

Alınan ifadeler doğtultusunda çalışmalarına yön veren jandarma ekipleri, Başkuyu köyü Akim Mevkisi'ndeki 15 su kuyusunu inceledi. Çalışmalar sonucunda 25 Mayıs'ta içi boş su kuyusunda Bakraç'a ait olduğu düşünülen tarak, kıyafet, kemikler ve tüfek bulundu.

Aynı tarihlerde bir kişinin daha kaybolması üzerine, bulunanların kime ait olduğu ve ölüm nedeninin belirlenmesi için bu yönde çalışma başlatıldı. Bakraç'ın iki kardeşi ve 10 yıl önce ölen babasının mezarı açılarak DNA örnekleri alındı.

Ankara Adli Tıp Kurumu'nda incelenen örneklerin Bakraç'a tam uyumlu olduğu tespit edildi. Ateşli silah yaralanmasına bağlı iç organ yetmezliğinden öldüğü anlaşılan Bakraç'ın kemikleri ve eşyaları bir torba içerisinde Kadınhanı Jandarma Komutanlığı tarafından ailesine teslim edildi.

Bakraç'ın ağabeyi Mustafa Bakraç, kemikleri cenaze aracına bırakırken, ''Dağ gibi adam ne hale gelmiş'' dedi.

Cenaze aracına alınan kemikler, Bakraç'ın Kolukısa beldesindeki evinin önüne getirildiğinde yakınları sinir krizi geçirdi. Evin önünde bekletilen sağlık ekipleri, fenalaşanlara müdahale etti.

Bakraç'ın kemikleri kılınan cenaze namazının ardından, kaybolduktan tam 20 yıl sonra belde mezarlığında toprağa verildi.

Ağabey Mustafa Bakraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin en azından bir mezarı olacacağını söyledi.

Jandarmanın başlattığı soruşturma devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:06

İLGİLİ HABERLER