Asayiş
  • 9.9.2013 10:02

20 yıldır evlerinde elektrik yok

20 yıldır elektriksiz evde yaşayan 9 nüfuslu Akçay ailesinin yaşadığı sıkıntıya bir türlü çözüm üretilemiyor.


Bu olay ise “Edison duysa isyan ederdi” yorumlarına neden oluyor.İzmir’e bağlı Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde oturan 9 nüfuslu Akçay Ailesi’nin yaşadığı elektrik krizi bir türlü çözüme kavuşmuyor. İzmir Valisi’nin bile konuya el atmasına rağmen bir türlü çözülemeyen elektrik sıkıntısı aileyi çileden çıkarmış durumda. Hazine arazisinde oturdukları gerekçesiyle evinde 20 yıldır elektrik bulunmayan ve bu konuda çalmadık kapı bırakmayan ailenin bu çilesi, “Edison duysa isyan ederdi” diye düşündürüyor. Akçay ailesinin tek temennisi ise bir an önce evlerine elektrik verilmesi ve yaşadıkları bu sıkıntının giderilmesi. Yazın kavurucu sıcağında elektriksiz yaşayan aile, Torbalı Kaymakamı'nın konuya el atmasını istiyor.

AİLE KİMSELERE DERDİNİ ANLATAMADI
Filmlere konu olacak olay, Ege Bölgesi’nin incisi olarak gösterilen Torbalı’ya bağlı Ayrancılar Mahallesi'nde yaşanıyor. 44 yaşındaki Tamer Akçay’ın şuanda oturduğu ve 1989 yılında Haci Apili isimli bir şahıstan, 4 bin 360 metrekare hazine arazisinden 550 metrekare arsayı satın aldı. Tamer Akçay ise en küçüğü 6 aylık, en büyüğü 17 yaşında olan çocukları ve eşiyle birlikte, bu araziye ev yaptı. 1993 yılında arsasına 2 oda bir salondan oluşan gecekonduyu yapan Akçay, 1989 yılından buyana evinin bütün vergilerini ödüyor. Akçay, evine elektrik ve su almak için ilgili kurumlara başvuruda bulunmasına rağmen bu talebine bir türlü cevap alamadı. Suyu bağlanan aileye TEDAŞ, konut olduğuna dair belediyeden bir belge getirmesini istedi. Belediyeden bir türlü “Burada konut var” yazısı alamayan aile, derdini kimselere anlatamıyor.

BELEDİYE “EV KAÇAK” DİYEREK MÜHÜRLENDİ
Akçay ailesinin evi de dahil olmak üzere, 4 bin 360 metrekarelik hazine arazisi içinde 8 ev bulunuyor. Tamamına elektrik su bağlanmasına rağmen Akçay ailesine bağlanmıyor. Belediye başkanı ve yardımcılarının kapılarında günlerini harcayan Tamer Akçay, bir türlü görüşemedi. “Her seferinde hazine arazisine” veremeyiz cevabını aldığını belirten Akçay, durumu çareyi bakanlığa şikayet etmekte buldu. İçişleri Bakanlığı’na durumu bildiren ailenin şikayeti üzerine bakanlık harekete geçti. Bunun üzerine ise iddiaya göre belediye ailenin oturduğu evin kaçak olduğunu söyleyerek mühürledi. Konuyu basından duyan dönemin İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç aileyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Elektriksiz bir yaşam süren aile ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Kimselere dertlerini anlatamadıklarını belirten aile bireyleri, yetkililerin bu çileye son vermesini istiyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:11

İLGİLİ HABERLER