Gündem
  • 11.5.2013 21:40

200 kişi BDP mitingini bastı!..

     Kışanak ve Önder, Atatürk Bulvarı'nda parti otobüsünden halka seslendikleri sırada, alana gelen grup büyük bir Türk bayrağı açtı. Protesto sırasında Milletvekili Önder ve gruptakiler arasında tartışma çıktı.
     Gruptakiler otobüse taş attı, jandarma ve polis ekipleri, protestocuların araca yaklaşmasına izin vermedi.
     Önder'in, gruptaki bir kişinin silah çektiğini iddia etmesi üzerine yapılan üst aramasında şahsın üzerinden silah çıkmadı.

ADIYAMAN'ın Gölbaşı İlçesi'nde, BDP tarafından düzenlenen mitingde olay çıktı. Türk bayrakları ile tekbir getirerek alana gelen kalabalık BDP'li milletvekillerinin konuşması sırasında otobüsü taşlamak istedi. Gerginlik güvenlik güçlerinin ik grubun arasına girmesiyle engellenirken, BDP Genel Başkanı Yardımcısı Gültan Kışanak, ocaklara ateş düşmemesi için yollarda olduklarını söyledi.

Gültan Kışanak ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde partisinin düzenlediği barış mitingine katıldı. BDP ilçe binası önünde düzenlenen mitingde Kışanak ve Önder, parti otobüsü üzerinden alanda toplanan yaklaşık 300 kişilik gruba hitap etti. BDP'li vekillerin konuşması sırasında 200 kişilik kalabalık, ellerinde Türk bayrakları ile tekbir getirerek alana geldi. Tepkili kalabalığın alana gelişine, BDP'lilir tepki gösterdi. Oluşan gerginlik üzerine polisler iki grubun arasına girerek karşı karşıya gelmelerini engellemeye çalıştı. Bu sırada otobüs üzerinden konuşan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in partililerine, "Sizlere Abdullah Öcalan'ın selamını getirdik" demesi gerginliği arttırdı.

Türk bayrakları ile alana gelen grupta bulunanlar, yerden aldıkları taşı BDP'lilerin olduğu alana ve milletvekillerinin üzerinde bulunduğu otobüse atmaya başladı. Polisin engellediği kalabalık daha sonra alandan uzaklaştırıldı.

Kısa süreli gerginliğin ardından partililere hitap eden BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, yıllardır acı yaşayıp gözyaşı döktüklerini ifade ederek, "Senelerdir evlere, ocaklara ateş düştü. Şimdi bu ateşi söndürmek için yollara çıktık. Başlatılan bu süreci canı gönülden sizler sahipleneceksiniz. Gölbaşı barışın başkenti olacak: Gölbaşı demokratik çözüme, kardeşliğe sahip çıkacak. Bu yangına su serpmek için yola çıktık ve barışın hakim olduğu bu ülkede kimse yaşamını yitirmesin" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından BDP milletvekillerini taşıyan araçlar polis eşliğinde ilçeden ayrıldı.

BDP’Lİ ÖNDER: OLAYLARIN ARKASINDAKİ GERÇEK ORTAYA ÇIKSIN
 

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde yaşanan bombalı saldırıya ilişkin, "Elim hadisede hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Olayların arkasındaki gerçek neyse bunun ortaya çıkartılması lazım" dedi.

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Gölbaşı ilçesindeki mitingin ardından akşam saatlerinde Adıyaman’a geçti. Cemevinde STK temsilcileri ve partilileriyle bir araya gelen BDP’liler, Kürt sorununu ve çözüm sürecini değerlendirildi. BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, barış sürecinin olumlu sonuçlanması için halka büyük iş düştüğünü belirterek, şunları söyledi; "Barış sürecini ancak halk omuzlarsa mümkündür. Bu nedenle barış sürecinin şeffaf açık ve katılımcı bir yönetimle ilerletilmesi gerekiyor. Barış ve Demokrasi Partisi olarak, bu müzakere sürecinin, diyalogun organize sürecinin bir aktörü bir çalışanı olarak halkımızla ve sizlerle süreci paylaşmak, görüşlerinizi almak beklentilerinizi dinlemek bizim için çok önemli. Çünkü halkın olmadığı bir süreç, barış süreci olamaz. Halkın olmadığı bir süreçten demokrasi çıkmaz. Bu süreçte kimseden gizlenecek saklanacak bir şey yok. Sorunlarımız ortada çözüm yolu yöntemi ortada. Yaptığımız tek şey şimdiye kadar denemediğimiz bir yolu deneyerek sorunlarımızı ve çözüm yöntemlerimizi konuşmak istiyoruz. Barışı şöyle algılarsak silahların susması devreden çıkması olarak anlarsak tabi ki bu önemlidir. Fakat eksiktir bizim asıl toplumsal bir barışa ihtiyacımız var bizim birbirimizi anlamaya birbirimizin hakkı ve hukukuna saygı göstermeye birbirimizin kimliğine inancına dinine saygı göstermeye ihtiyacımız var."

Kışanak’ın ardından partililerine seslenen Sırrı Süreyya Önder, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde yaşanan bombalı saldırıya değindi. Önder, "Reyhanlı'daki elim hadisede hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Olayların arkasındaki gerçek neyse bunun ortaya çıkartılması lazım” dedi. Toplantının ardından Kışanak ve Önder, Kahta ilçesine giderek BDP’liler ile görüştü. 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER