Dünya
  • 3.4.2020 14:34

200.000 Nüfuslu fanatik Yahudi kasabasında 75 bin kişi Koronavirüse yakalandı

İsrail hükümeti ve Netanyahu her ne kadar rakamları gizlese de bugün ortaya korkunç bir durum çıktı..
Daha çok fakirlerden oluşan Tel Aviv yakınlarındaki 200 bin nüfuslu Bnai Brak'ta yaşayan ultra Ortodoksların yüzde 38'nin  koronavirüs ile enfekte olduğu belirtildi.

Polis memurları, 1 Nisan 2020'de Bnei Brak şehrinde sinagogları kapatmaya geliyor. (Yossi Zamir / Flash90)

Haberi İsrail hükümetine yakın The Times Of İsrail gazetesi verdi. Gazete bu kasabada yaşayan 75 bin kişinin Koronavirüse yakalandığı ve kurtulmak için Mesih'i beklediğini açıkladı.

Maccabi HMO Başkanı, Knesset paneline ultra Ortodoks şehrinin% 38'inin enfekte olduğunu ve sakinlerin Fısıh'tan önce test edilmekten kaçındıklarını ve tedaviyi reddederek hamursuzluk bayramında iyileşeceklerine inandıklarını bildirdi.
Bütün bu gelişmeler üzerine İsrail Ordusunun kabasaya girmesi kararı alındı.

Koruyucu kıyafetler giymiş İsrailli polis memurları, yeni yetkililer tarafından uygulanan coronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla 2 Nisan 2020'de İsrail şehri Bnei Brak'ta bir yeshiva'ya varıyorlar.  (JACK GUEZ / AFP)

Hükümet en azından kasabada yaşayan yaşları 80'in üzerinde olan 4.500 kişiyi askeri kuvvetler ile kasabadan çıkartıp tedavi altına alacak.
Maccabi sağlık bakım organizasyonunu yürüten Dr. Ran Saar, test ve tedaviyi kabul etmeyen bu 200 bin kişinin yakında başlayacak olan Hamursuzluk bayramı için kasabalarına gelecek olan onbinlerce kişiye Koronavirüs bulaştırabileceğini duyurdu.
Hükümet bu operasyon için 75 milyon şekel ( 20 milyon dolar) ayırdığını açıkladı.

Komiteye başkanlık eden Yesh Atid nükümete çağrıda bulunurak Hamursuzluk bayramının bütün Yahudilere Koronavirüs bulaştırabileceğini savundu.

200 bin nüfuslu Bnai Brak'ta yaşananları dünyadan gizlemeye çalışın Netanyahu, Koronavirüs rakamlarını da düşük gösterme derdinde.

Son açıklamasında bu kasabada virüse yakalanan 75 bin kişi listeye dahil edilmedi

İsrail'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları 6 bin 857'ye ulaşırken, hayatını kaybedenlerin sayısı 36’ya çıktı.

İsrail Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisi konulan ve kimliği belirtilmeyen 10 hastanın daha yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, şu ana kadar hayatını kaybedenlerin 22’si erkek, 14’ünün kadın olduğu, yaş ortalamalarının da 79.8 olduğu bilgisi verilirken, çoğunun başka kronik hastalıkları da bulunduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca İsrail'de 640 kişide daha Kovid-19 tespit edildiği vurgulandı. Böylece toplam vaka sayısının 6 bin 857'ye çıktığı kaydedilen açıklamada, hastalardan 108'inin durumunun ağır olduğu, 338 kişinin de iyileştiği aktarıldı.

İsrail'de Kovid-19 önlemleri kapsamında tüm okullarda eğitime ara verilirken, ikiden fazla kişinin bir araya gelmesi de yasaklanmıştı.

Ülkede ayrıca market, eczane, akaryakıt istasyonları ve bankalar dışında birçok ticari işletmenin 15 Mart'tan itibaren kapatılmasına karar verilmişti.

Tel Aviv, virüs nedeniyle İsrail'de ikamet edenler hariç tüm yabancıların ülkeye girişine yasak getirmişti.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR


 

 

Güncellenme Tarihi : 4.4.2020 00:30

İLGİLİ HABERLER