Gündem
  • 30.3.2009 01:27

2004'DE KURA İLE KAYBETTİĞİ SEÇİMİ BU KEZ OY FARKIYLA KAZANDI

SİNOP'ta, 2004 yılında oyların eşit çıkması üzerine YSK kararıyla seçimi kurayla kaybeden CHP’li Baki Ergül, kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kazandı. Sevincini parti binası önünde yüzlerce vatandaşla birlikte kutlayan Ergül, “Geçen seçimi kurayla kaybettim. Bu seçimi hakkın iadesi olarak düşünüyorum” dedi.

2004 seçimlerinde AKP'li rakibi Zeki Yılmazer ile birlikte 4 bin 976 oy alan CHP’li Baki Ergül yapılan kura çekimi sonucu seçimi kaybetmişti. CHP'nin yeniden aday gösterdiği Baki Ergül, bu kez işini şansa bırakmadı. AKP'li rakibi Hamza İnce'ye karşı yarışan Ergül, kesin olmayan sonuçların ardından parti binasına gelerek sevincini buradaki vatandaşlarla paylaştı. Parti önünde toplanan yüzlerce kişi ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganları attı.

SİNOP SOKAKLARI KARNAVAL YERİ OLDU

Burada bir açıklama yapan Baki Ergül, “Geçen seçimleri kurayla kaybetmiştim. Bu seçimi hakkın iadesi olarak düşünüyorum. 5 yıllık Sinopluların beklentisini bu seçimle gerçekleştirmiş olduk. Ben Sinoplular adına seviniyorum. Onlar burada olduğu sürece ben hep mutlu olacağım. Tek amacım onları mutlu etmek. Biliyorum ki, beni zor görevler bekliyor. Bunun da hep birlikte üstesinden geleceğimize inanıyorum” dedi.

Daha sonra partililer, yüzlerce arac konvoyuyla şehir turu atarak Baki Ergül'ün zaferini kutladı. Davul zurna eşliğinde halay çeken partililer, Sinop sokaklarını karnaval yerine çevirdi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:41

İLGİLİ HABERLER