Asayiş
  • 1.10.2017 00:04

24 saatte 23 terörist öldürüldü

Dün 16 bugünde 6 terörist öldürüldü ve son 24 saatte öldürülen terörist sayısı 22'ye çıktı..

İçişleri Bakanlığı, devam eden larda son 24 saatte 23'ü ölü 5'i teslim olmak üzere toplam 28 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Güngören köyü kırsalında 10 teröri̇st ölü ele geçirildi. Bölgede tespit edilen ve silah deposu olduğu değerlendirilen alanda 2 biksi, 1 zagros keskin nişancı tüfeği, 1 roketatar, 50 kalaşnikof piyade tüfeği bulundu. Bölgede operasyon ve çatışmalar devam ediyor.

Hakkari̇'nin Şemdi̇nli̇ ilçesi Umurlu köyü kırsalında 3, Şırnak Dereler köyü kırsalında 6, Van'ın Erci̇ş ilçesinde 2 olmak üzerere 11 teröri̇st etkisiz hale getirildi. Teröristlerle 1 kalaşnikof, 1 tabanca, 1 el bombası bulundu.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı'nda 2 teröri̇st etkisiz hale getirildi. Arazi aramasında 1 kalaşnikof tüfek, 1 roketatar, 2 el bombası bulundu.

Şırnak'ın Si̇lopi̇ ilçesi Habur Sınır Kapısı'nda 5 teröri̇st teslim oldu. Di̇yarbakır'ın Liçe ilçesi Kırkpınar Mahallesi̇'ndeki sığınakta 8 fünye, 550 metre kablo, 1 kamera, 1 kütüklük, 2 tüp, 8 pil ve 1 sırt çantası bulundu.

Bölgede devam eden operasyon kapsamında yapılan arazi aramasında, 28 Eylül saat 12.00 civarında tespit edilen 2 sığınakta 1 kalaşnikof, 220 kalaşnikof fişeği, 7 kalaşnikof şarjörü, 4 el bombası, 6 anti-tank roketatar mühimmatı, 400 M-16 fişeği ve 2 M-16 şarjörü ele geçirildi.

.

Bestler-Dereler bölgesinde 7 terörist öldürüldü

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla terör örgütü PKK nefes alamaz hale geldi. Bestler-Dereler bölgesinde dün başlatılan operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildi...Şırnak Valiliği, Bestler-Dereler bölgesinde güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlarda, bugün 1 teröristin daha öldürüldüğünü açıkladı. Etkisiz hale getirilen terörist sayısının 7'ye çıktığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz merkez Bestler-Dereler bölgesinde PKK/KCK terör örgütü mensuplarına karşı 29.09.2017 tarihinde başlatılan operasyon kapsamında, bugün (1) bayan BTÖ mensubu daha silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Böylece sözkonusu operasyonda etkisiz hale getirilen BTÖ mensubu sayısı (1) sağ, (6) ölü olmak üzere toplamda (7) olmuştur.".


TSK: 16 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından dün düzenlenen operasyonlar sonucunda 16 terörist öldürüldü. Ayrıca yasa dışı sınır geçişinde bulunan 2 bin 553 kişi hudut birlikleri tarafından yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yaptığı açıklamaya göre dün Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada beş terörist öldürüldü. Operasyon sırasında tespit edilen bir mağarada yapılan aramalar sonucunda 45 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, iki adet Biksi makinalı tüfek, bir adet Zagros keskin nişancı tüfeği ve bir adet RPG-7 roketatar ele geçirildi.

ŞIRNAK
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde devam eden operasyon sırasında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışma sonucu iki terörist öldürüldü ve bir adet RPG-7 roketatar, bir adet tabanca, 14 adet el bombası, 10 adet tuzaklanmış tüp ile beraber çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Merkezde ise üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen hava destekli operasyonda altı terörist öldürüldü. Öte yandan il merkezinde güvenlik güçlerinin düzenlediği arazi araması sırasında 100 kilogram patlayıcı madde kullanılarak hazırlanmış uzaktan komutlu bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

HAKKARİ
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen hava destekli operasyon sonucu üç terörist öldürülürdü. Operasyonda ayrıca tespit edilen üç sığınak içerisinde yapılan aramada çok miktarda yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi ve dört el yapımı patlayıcı imha edildi. Yüksekova ilçesinde ise bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. İl merkezinde güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi araması sırasında tespit edilen sığınak içerisinde "Teröristlerle işbirliği içerisinde bulunan bir kişi" gözaltına alındı ve bombalı saldırıda kullanılmak üzere hazırlanmış ikiz plakalı bir araç imha edildi.

DİYARBAKIR
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde de üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen hava destekli operasyonda teröristlere ait silah mevzii, mağara ve sığınaklar imha edildi.

MARDİN
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

KANDİL'E HAVA HAREKATI DÜZENLENDİ
Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil bölgesinde teröristlere ait silah mevzii, mağara ve sığınaklar düzenlenen hava harekatı ile imha edildi.

YASA DIŞI SINIR GEÇİŞİNDE BULUNAN 2 BİN 553 KİŞİ YAKALANDI
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı hudut birlikleri tarafından Suriye sınırında yasa dışı geçişte bulunan 2 bin 489 kişi yakalandı. Irak sınırında bir, Yunanistan sınırında ise 63 kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı..

.

 

Güncellenme Tarihi : 30.9.2017 23:18

İLGİLİ HABERLER