Spor
  • 28.5.2006 20:03

27 - 1 BİTEN MAÇA ŞİKE SORUŞTURMASI

AHMET SEHER
HATAY - Şampiyonluğun gol averajına bağlı olduğu Hatay 2. Amatör Küme C Grubu'nda şampiyonluk mücadelesi veren Hatunspor'un, Akçalı Belediyespor'u 27-1 mağlup etmesi şike iddialarını gündeme getirdi.


Hatay 2. Amatör Küme C Grubu'nda mücadele eden Hatunspor, İskenderun 5 Temmuz Stadyumu'nda karşılaştığı Akçalı Belediyespor'u, 27-1 mağlup etti. Hatunspor bu skorla puanını 33'e, gol sayısını da 63'e çıkardı. Şampiyonluğun diğer adayı Çayspor ise Dörtyolspor'u 8-1 mağlup ederek puanını 33'e averajını da 45'e çıkardı.


Karşılaşmanın sonunda bir açıklama yapan Hatunspor Teknik Direktörü İlhan Yürek ve kulüp yöneticileri böyle bir skoru kendilerinin de beklemediklerini ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştıklarını söylediler.


Şampiyonluğun gol averajına bağlı olduğu Hatay 2. Amatör Küme C Grubu'nda şampiyonluk mücadelesi veren ve Hatunspor ile çekişen Çayspor yönetimi de, rakiplerinin bir maçta 27 gol atmasının ardından maçta şike olduğunu ileri sürerek, Hatunspor'un şampiyon olması durumunda dava açacaklarını söylediler.


Aynı gün Dörtyolspor'u 8-1 mağlup eden Çayspor'un Teknik Direktörü Hasan Kaba, Hatunspor ile aralarında yaşanan rekabetin devam ettiğini belirterek, "Bugüne kadar lig boyunca 36 gol atan bu takımın bir maçta 27 gol atması bizce de normal bir durum değil. Şike yapıldığı, maçın satıldığı yönünde duyumlar alıyoruz. Yetkililerin bu maçla ilgili araştırma ve soruşturma yapmalarını istiyorum. Eğer maç satın alınarak şampiyon olunacaksa ben öyle bir şampiyonluğu istemem, alnımızın teriyle buraya kadar geldik. Şayet, Hatunspor şampiyon olursa yasal yollardan hakkımızı arayacağız" diye konuştu.
Ligin son karşılaşmaları gelecek pazar günü yapılacak.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:09

İLGİLİ HABERLER