Gündem
  • 22.5.2013 10:45

2700 yıllık tarihi bir de böyle görün

Bursa’nın Mudanya ilçesinde temel kazısından antik kent çıkan alışveriş merkezi, 1 milyon lira harcayarak burayı müzeye çevirdi. Alışverişe gelen müşteriler, zemin katta bulunan ve tarihi M.Ö. 7. yüzyıla kadar dayanan Myrleia antik kentini, cam bölmeden izleme keyfini yaşayacak.

Verilen yürütme durdurma kararının iptal edilmesiyle çalışmalar devam etti. Bu sırada ele geçirilen heykel ve diğer tarihi eserler müze müdürlüğüne teslim edildi. 3. derece sit alanı ilan edilen arazi üzerinde tarihi kalıntıların korunması ve sergilenmesine için inşaat planında değişikliğe gidildi. Kipa, söz konusu antik kent kalıntılarının bulunduğu alanı 1 milyon TL harcayarak, müzeye çevrildi. Markete alışverişe gelen müşteriler, zemindeki cam bölmeden tarihi kenti izleme keyfini yaşayacak.

Kipa Kurumsal İletişim Sorumlusu Nazlan Ertan, tarih altındaki bu zenginliğin Mudanyalıların bir parçası olacağını ifade ederek, “Kipa tarafından tarihe duyarlı Mudanya tarihine sahip çıkan bir proje yaptığımıza inanıyoruz. Çünkü tarihi kalıntıları ilk bulduğumuz andan itibaren belediye ve arkeolojik yetkililerle bir arada çalışarak, projemizi değiştirerek 1 milyon liralık ek bir yatırım yaptık. Gördüğünüz gibi çelik konsollar üzerine oturttuğumuz cam zemini hazırladık. Bu sayede Kipa mağazası, Mudanyalıların hayatının bir parçası olacak” dedi.

Alışveriş merkezi son hazırlıkların da tamamlanmasıyla önümüzdeki günlerde hem müşterilerini hem de tarih tutkunlarını ağırlayacak.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:07

İLGİLİ HABERLER