Gündem
  • 22.9.2020 10:59

28 Şubatçı Kemal Alemdaroğlu yaptığı başörtüsü zulmünden memnun olduğunu söyledi

'28 Şubat'çı Kemal Alemdaroğlu: Genç kızları okula almadığım için pişman değilim

28 Şubat'ın baş aktörlerinden, o dönem tüm enerjisini 20 yaşındaki başörtülü genç kızların okullara girmemesi için harcayan eski Rektör Kemal Alemdaroğlu çıktığı TV programında yasakçı, ayrımcı ve zalim zihniyetini hiç değiştirmediğini gösterdi. Başörtüsünü Türk olmak ya da olmamak ile ilişkilendirecek kadar ileriye giden Kemal Alemdaroğlu bakın neler söyledi...

28 Şubat sürecinin sembol isimlerinden sayılan ve 'başörtüsü yasakçısı' olarak tanımlanan eski İstanbul Üniversitesi rektörü Kemal Alemdaroğlu katıldığı TV programında genç kızlarla inançları yüzünden adeta savaştığı, onların okula girememeleri, eğitim alamamaları için talimatlar verdiği için zerrece pişmanlık duymadığını, yasakçı ve ayrımcı zihniyetinin hiç değişmediğini açıkladı.

AYARSIZ VE BİLGİSİZ İFADELER: BAŞÖRTÜSÜ TÜRKLÜKTEN UZAKLAŞTIRIYOR!!!

Alemdaroğlu kendi talimatıyla gerçekleşen çirkin uygulamalar, tarihe kara bir leke olarak geçen utanç tablosu görüntülerle ilgili pişmanlık duymadığını belirtirken başörtüsünün şu an serbest olmasını, başörtülü öğretmen ve öğrencilerin olmasını, büyükelçilerin olmasını Türklükten uzaklaşmak olarak gördüğünü söyledi."Ama bunları tekrar tekrar konuşmanın anlamı kalmadı. Çünkü bugün artık başörtülü büyükelçimiz var, bakanlarımız var, milletvekilleri var, lise müdürleri var, her yerde başörtülüler var. Hatta ve hatta hiçbir zaman düşünemeyeceğim şekilde başörtülü askerler var."
 

Alemdaroğlu'nun bu ifadeleri sosyal medyada büyük tepki çekti.

"BAŞÖRTÜSÜ TÜRKİYE'Yİ TÜRKLÜKTEN UZAKLAŞTIRIYOR" İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü zamanında aldığı başörtüsü yasağı kararı ile ilgili olarak Alemdaroğlu, "1996'da ben başörtüsü konusunda ne yapacağımı açık açık göstermiştim. Seçim öncesi bunlar bana sorulduğu zaman 'Anayasa ve yasalar neyi emrediyorsa onu uygularım' dedim. O şekilde oy aldım, atandım." dedi. Alemdaroğlu, "başörtüsü ile kapalı ve açık alana girilemez" genelgesi için "Hiçbir zaman hata olarak görmedim" diye konuştu. "Ama bunları tekrar tekrar konuşmanın anlamı kalmadı. Çünkü bugün artık başörtülü büyükelçimiz var, bakanlarımız var, milletvekilleri var, lise müdürleri var, her yerde başörtülüler var. Hatta ve hatta hiçbir zaman düşünemeyeceğim şekilde başörtülü askerler var." Kübra Par: Bu size ne hissettiriyor? "Bu bana Siyasal İslam'ın Türkiye'yi artık Türklük dışına doğru çevirmekte olduğunu gösteriyor."

"ORDU GÖREVE" PANKARTINI AÇANLAR AKLANDI, BEN SUÇLU GÖSTERİLDİM"

"ATATÜRKÇÜLÜK EVDE OTURMAKLA OLMAZ" 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in o dönemki uygulamalarını eleştiren Alemdaroğlu, Sezer'in, YÖK'ün kendisi hakkında verdiği kararını uygulayarak kendisini de görevden aldığını belirterek, "Atatürkçülük evde oturmakla olmaz. Evde oturup eşi ile sohbet etmekle Atatürkçülük olmaz. Atatürkçülük bir yaşam felsefesidir. 7 yıl Cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişi, 10 yıldan beri herhangi bir yerde bir konuşmasını, bir yazısını görmedim, duymadım. Atatürkçülük mü, 'ben devrimi tamamladım, evimde oturdum' demek mi? Onu bilemem." diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 22.9.2020 23:52

İLGİLİ HABERLER