Gündem
  • 29.9.2013 14:33

28 Şubat'ın medya, sermaye ve STK ayakları yargılanmalı

AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat Alt Komisyon Başkanı Yaşar Karayel, "28 Şubat'ın medya ayağı var, sermaye ayağı var, sivil toplum kuruluşları ayağı var... Bunların mutlaka sivil yargı önüne çıkarılması gerekiyor" dedi.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclis Toplantısı'na katılmak üzere Melikgazi Belediyesi Meclis Salonuna gelen Karayel, toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Meclisi çok yoğun bir gündem beklediğini belirten Karayel, "Demokratikleşme Paketi ve çevre ülkelerdeki gelişmeler Meclise taşınacak. İnşallah ülkemizin menfaatleri doğrultusunda sonuç çıkar. İktidarı muhalefeti yok, hep birlikte bunun için gayret edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye’nin önemli gündemlerinden birinin de 28 Şubat süreciyle ilgili devam eden dava olduğunun altını çizen Karayel, şunları kaydetti:

"Sanıklar savunmalarını yapıyorlar. Bu savunmaların neticesinde bir hak doğacak. 28 Şubat dönemiyle ilgili olarak da herkes kamuoyu önünde bağımsız yargı tarafından verilen cezaya boyun eğecek. Türkiye'nin bu darbe belasından kurtulması lazım. Yunanistan'da dahi bir siyasi parti, darbe yanlısı sözler kullandığı için tutuklamalar söz konusu oldu. Bu şunu gösteriyor ki demokratik ülkelerde asla darbe sözü edilemez, darbe çığırtkanlığı yapılamaz. 28 Şubat davasında yürütülen bu soruşturma, mahkeme safahatındaki delillerin birçoğu ıslak imzalı delillerdir. Ergenekon ve diğer davalardan çok daha güçlü deliller burada mevcuttur."

28 Şubat belasının bu memleketin başından mutlaka kaldırılması gerektiğini vurgulayan Karayel, "28 Şubat'ın medya ayağı var, sermaye ayağı var, sivil toplum kuruluşları ayağı var... Bunların mutlaka sivil yargı önüne çıkarılması gerekiyor. Eğer bunu yapabilir ve temizlenmeyi devam ettirebilirsek, demokrasisini, insan haklarını ve özgürlüklerini güçlendirmiş bir ülke oluruz. Bunun için de hep birlikte bu davanın neticesini bekleyip göreceğiz" diye konuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:36

İLGİLİ HABERLER