Dünya
  • 18.8.2019 09:31

29 yaşındaki anne 3 ayda 2 kez doğum yaptı!

Kazakistan'dan gelen son dakika haberi akıllara durgunluk veren cinsten! Kazakistan'da yaşayan 29 yaşındaki Lilia Konovalova 3 ayda 2 kez doğum yaptı. Dünya medyasının ilgisi üzerine Kazakistan Sağlık Bakanlığı da olayla ilgili bir açıklama yayınladı. Geçen Mayıs ayında bir kız çocuğu doğuran Konovalova, yaklaşık 3 ay sonra Ağustos ayında bir de erkek çocuk doğurdu; işte ilginç olayın son dakika ayrıntıları...

Daha önce eşine rastlanmamış olayın ardından dünya medyası ilgiyla olayın üstüne gitti, sıra dışı olay Kazakistan'ın batısındaki Uralsk şehrinde meydana geldi. 24 Mayıs günü bir kız çocuğuna doğum yapan 29 yaşındaki Lilia Konovalova, yaklaşık 3 ay sonra bir de erkek çocuk doğurdu.

Son Dakika Haberi | 29 yaşındaki kadın 3 ayda 2 kez doğum yaptı! 50 milyonda bir ihtimal...

Kazakistan Sağlık Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Uralsk'ta benzersiz bir vaka ortaya çıktı. 29 yaşındaki Lilia Konovalova, 3 aylık bir farkla 2 bebek doğurdu. Lilia'nın kızı doğmuş ve 3 ay sonra, uzun zamandır beklenen oğlu doğmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika Haberi | 29 yaşındaki kadın 3 ayda 2 kez doğum yaptı! 50 milyonda bir ihtimal...

'ELLİ MİLYONDA BİR'

Bakanlık, bu vakanın çok nadir olduğunu belirterek, 50 milyonda bir gerçekleşebileceğini söyledi. Doktorlar, bu nadir durumun, Lilia'nın 2 adet rahme sahip olması ve bebeklerin bu rahimlerde birbirinden bağımsız olarak gelişmesiyle açıklanabileceğini söyledi.

 

Güncellenme Tarihi : 18.8.2019 11:35

İLGİLİ HABERLER