Ekonomi
  • 1.7.2009 13:53

3. BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜNÜN İHALESİ BU YIL

İSTANBUL - Bir gazetecinin ''İstanbul'a yapılacak olan 3. köprü tartışmaları gündemde. Özellikle Beykoz-Sarıyer, Beykoz-Tarabya arasında yapılacağı söyleniyor. Bu konuyla ilgili son aşama nedir? Piyasada, emlakçılarda haritalar dolaşıyor. Bu haritalar bölgedeki emlak fiyatlarını da etkiliyor'' demesi üzerine Yıldırım, ''3. Boğaziçi Köprüsü projemiz, bu yıl içinde yap-işlet-devret modeliyle ihale edilecek. Bu köprü, mevcut köprülerimizin üzerinde olacak'' dedi.
Vatandaşlara ve İstanbullulara bir hatırlatmada bulunmak ve uyarmak istediğini dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:
''Ortada dolaşan haritalara itibar etmesinler. Paralarını kaptırmasınlar. Sonra hayal kırıklığı yaşarlar. Güzergah tespiti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini almak suretiyle yapıldı. İstanbul'u Karadeniz'e bağlayan yeşil alanları hiçbir şekilde tahrip etmeyecek, yerleşimi kuzeye mümkün olduğunca yaymayacak, buna karşılık kamulaştırma bedeliyle kamu maliyetini arttırmayacak, kent içi trafiğine rahatlatma getirmenin yanı sıra daha doğrusu batından doğuya olan transit trafiği alacak bir güzergah seçimi yapılmıştır. Bu çerçevede de köprünün ihalesi gerçekleştirilecektir.''
Önemli bir proje gündeme gelince, bu projeden nema sağlamak isteyen fırsatçıların ortaya çıkmasının gayet doğal olduğunu ifade eden Yıldırım, ''Ben mesajımı İstanbullulara, vatandaşlarımıza çok net veriyorum. Spekülasyonlara prim vermeyiniz. Sonunda hayal kırıklığı, büyük kayıplar yaşayabilirsiniz diyorum'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:33

İLGİLİ HABERLER