Bilim
  • 31.8.2011 17:04

3 JAPON DEVİ BİRLEŞİYOR...

TOKYO (A.A) - Akıllı telefon ve tablet bilgisayarla ilginin artması nedeniyle büyümesi beklenen LCD ekran pazarında kızışan rekabette birlikte hareket etmeye karar veren üç şirket, bu yıl sonunda bir anlaşma imzalamayı ve gelecek yılın ilk altı ayında işlerini birleştirmeyi tamamlamayı kabul etti.
Japon medyasında çıkan haberlere göre, bu üç şirketin güçlerini birleştirmesi onları küçük ve orta büyüklükteki LCD ekran piyasasında dünyanın bir numarası yapacak.
Japon elektronik şirketleri, iPod, iPhone ve İPad'in üreticisi Apple'ın yanı sıra Güney Koreli Samsung ve Tayvanlı LCD üreticisi şirketlerle sıkı rekabet yürütüyor.
Bu üç şirketin ortak kuracağı Japan Display şirketi, hükümet destekli Innovation Network Corporation of Japan (INCJ) tarafından yönetilecek.
Hükümetin yüzde 90'ına sahip olduğu INCJ'nin, Japan Display şirketinde yüzde 70, Sony, Toshiba ve Hitachi'nin ise yüzde 10'ar hissesi bulunacak. INCJ'nin 2,6 milyar dolar yatırım yapacağı Japan Display şirketi, küçük ve orta büyüklükteki LCD ekran pazarında dünyanın en büyük üreticisi olmak için Sharp ve Samsung'u geçmeyi amaçlıyor.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:25

İLGİLİ HABERLER