Asayiş
  • 30.5.2013 15:46

3 kadın az kalsın diri diri yanıyordu

Yangın sonucu otomobil hurdaya dönerken, kadınlar birbirlerine sarılarak ağladı.

Yangın saat 13.30 sıralarında Küçükçamlıca Caddesi ile Çilehane Sokak'ın kesiştiği noktada meydana geldi. İki kadın arkadaşıyla birlikte bir iş görüşmesine giden Seda Çaylak'ın kullandığı LPG'li 34 AY 012 plakalı otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Motor kısmından yükselen alevleri gören 3 kadın büyük bir korku ve panik yaşadı. Tek kapılı otomobili durduran Seda Çaylak, kendini dışarı atarken, arka tarafta oturan organizatör Gülşah Sunguroğlu, koltuğu iterek öndeki arkadaşının otomobilden çıkmasına yardım etti. Gülşah Sunguroğlu daha sonra da kendini dışarı atarak yanmaktan son anda kurtuldu.

Yangını gören vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle alevlere müdahale etmek istediler. Büyük bir korku ve panik yaşayan Seda Çaylak, kaputu açamayınca alevler bir anda büyüyerek otomobilin tamamını sardı. Bunun üzerine vatandaşlar ve 3 kadın LPG'nin patlayacağı korkusuyla otomobilden uzaklaştı.Otomobilden yükselen yoğun duman kilometrelerce uzaktan görüldü.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, caddeyi her iki yönden de trafiğe kapatırken, patlama ihtimaline karşı çevredeki vatandaşları uzaklaştırdı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa süreli çalışma sonunda yangını tamamen söndürdü. Otomobil yangın sonucu tamamen kullanılmaz hale geldi.

Yangını uzaktan seyreden Seda Çaylak, söndürme çalışmalarının ardından otomobilinin başına geldi. Çaylak, yangının birden çıktığını belirterek "Birden önü alev aldı. Otomobil LPG'liydi, alevler önden çıktı. Kendimizi dışarı attık ondan sonra patladı" dedi.

Organizasyon şirketi sahibi Gülşah Sunguroğlu ise iş görüşmesine giden arkadaşı Seda Çaylak'a destek olmak için otomobilde bulunduğunu ifade ederek "Otomobilde koku gelmeye başladı. Daha sonra patlama meydana gelince önde oturan arkadaşımın koltuğunu ittim. Araba tamamen yanmaya başlayınca uzaklaştık" diye konuştu.

Yakınlarını telefonla arayarak olayı anlatan kadınlar daha sonra birbirlerine sarılarak ağladı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:53

İLGİLİ HABERLER