Gündem
  • 18.3.2014 15:09

'3. köprüyü durduracağız, yıkacağız'

HALKLARIN Demokratik Partisi'nin (HDP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar, İstanbul’un sorunlarıyla ilgili çözüm önerilerini "HDP İstanbul Taahhütnamesi" adı altında açıkladı.

Açıklamada kente karşı suç işlemeyeceklerini belirten Önder, “Tüm çılgın projeleri iptal edeceğiz. 3. köprüyü durduracağız, yıkacağız. Sebep olduğu zararları bu karar alma sürecine kim katılmışsa, onlardan tahsil edip kent halkının ihtiyaçlarına harcayacağız” dedi. Önder, İstanbul Büyükşeheri Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın seçime 5 gün kala açıklayacağı proje için ise " Seçimden çekilebilir. En sevindirici, çılgın şey bu olabilir" dedi.

Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar, Taksim’de bir otelde düzenledikleri basın toplantısıyla, İstanbul ile ilgili yapmayı planladıkları projeleri tanıttı.

ÖNDER’DEN TOPBAŞ’IN AÇIKLAYACAĞI PROJE İLE İLGİLİ İLGİNÇ TAHMİN

Konuşmasında, imar ve şehir planlarına aykırı yapılaşmaya izin vermeyeceklerini belirten Sırrı Süreyya Önder, şunları söyledi:

“İmar mevzuatı neredeyse ihlal edilmek için kullanılıyor. Halkın kolektif mülkiyetinde olması gereken ortak alanları özel firmalara satmayacağız. Sahiller, meydanlar, parklar kamunun ortak mülkiyetinde olması gerekiyor. İstanbul'un kaynaklarını üretilemez biçimde tüketen ve ekolojik dengesini bozan, ilan edilmiş ya da yapımına başlanan çılgın ve mega projeleri iptal edeceğiz. Burada son çılgın proje dün gece ortaya çıktı. Kadir Topbaş halkın içine çıkamıyor artık, gerçekten halkın yoğun tepkisiyle karşı karşıya. Toparlama kalabalıklarla bile bu kentte yanında Başbakan olmadan gezemiyor. Herhalde bundan olsa gerek, ‘ayın 25'nde bir çılgın proje açıklayacağım’ demiş. Öyle bir çılgın proje olacakmış ki herkesin mutluluktan ağzı açık kalacakmış. ‘Kanal İstanbul neymiş ki’ diyecekmişiz. Ben gece şöyle bir düşündüm; bu kadar çılgınlıkta bizi ne mutlu edebilir diye. Bir tek şey geliyor aklıma, Kadir Topbaş seçimlerden çekilebilir. En sevindirici, en çılgın şey bu olabilir.”

Özkan ARSLAN/İSTANBUL,(DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:48

İLGİLİ HABERLER