Asayiş
  • 22.7.2009 00:00

3 MUVAZZAF SUBAYI TUTUKLANDI

Bazı generallere suikast planladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 muvazzaf teğmen sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanırken, diğer şüpheli ise serbest bırakıldı. Teğmenlere savcılık sorgusu sırasında Ergenekon soruşturması sanıklarından emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve gazeteci Mustaf'a Balbay'ı tanıyıp tanımadıklarının sorulduğu öğrenildi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar maili doğrultusunda Bahçelievler ve İzmit Gölcük'te düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 3 teğmen ile 1 şüpheli sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen 3 teğmen ile diğer şüpheli, savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

3 teğmen sevk edildikleri nöbetçi mahkemece "terör örgütü üyeliği" suçlaması ile tutuklanırken, diğer şüpheli ise "uyuşturucu madde bulundurmak" suçundan sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı. Savcılık sorgularında ise teğmenlere Ergenekon soruşturması sanıklarından emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ile emekli tuğgeneral Veli Küçük ve gazeteci Mustafa Balbay'ı tanıyıp tanımadıklarının sorulduğu öğrenildi.

Gün boyu adliyede bulunan ve teğmenlerin savcılık sorgusunda hazır bulunan avukatları ise mahkemedeki sorgularına katılmayınca, teğmenlerin nöbetçi mahkemede susma haklarını kullandıkları öğrenildi. Nöbetçi mahkemenin ise avukatların katılmaması üzerine teğmenler için İstanbul Barosu'ndan avukat istediği öğrenildi. Ancak grevde olması sebebiyle İstanbul Barosu'nun avukat göndermediği ve teğmenlerin avukatları olmadan hakim karşısına çıktığı belirtildi. Adliyede bulunan avukatların ise müvekkillerinin sorgularına girmemeleri dikkat çekti.
Nöbetçi mahkemece tutuklanan 3 muvazzaf teğmen, yoğun güvenlik önlemleri altında araca bindirilerek Hasdal Cezaevi'ne götürüldü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:10

İLGİLİ HABERLER