Spor
  • 15.8.2009 00:00

'3 NUMARAYI YABANCIYA VEREMEZDİM!..'

Sarı-kırmızılı futbolcu, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada, sakatlığı ve üst üste yapılan ameliyatlar döneminde oldukça sıkıntılı dönemler geçirdiğini belirtirken, bir kaç hafta sonra tamamen hazır durumda olacağına inandığını söyledi.

Oldukça kötü bir zeminde oynanmak zorunda kalınan Konyaspor maçında, diz kapağının kırılmasının ardından geçen süreci aktaran Uğur, şunları söyledi: "İlk ameliyatımdan sonra her şey istediğimiz gibi gitmedi. Teller takıldı, sonra milyonda bir olacak şey bana oldu. Vücudum telleri ve vidaları kabul etmedi. Ameliyatı yurt dışında olmak istedim. Almanya'daki doktor 3. ameliyattan sonra yaklaşık 2-3 ay sonra takımla çalışmalara başlayabileceğimi söylemişti. Tam 3 ay sonra takımla çalışmalara başladım. Sezonun son zamanları olduğu için forma şansı bulmam zordu. Takımla idmana çıktığım için gelecek sezon adına iyi bir hazırlık dönemiydi. O dönem Bülent Korkmaz hocam da bana çok destek oldu. İdmanlar yaptırdı ve son Sivasspor maçında forma şansı da verdi. Frank Rijkaard hocamızla birlikte güzel bir kamp dönemi geçirdikten sonra, şu anda yüzde 70-80 hazırım ama üçüncü ve dördüncü haftalarda yüzde 100 kapasiteyle oynamaya başlayacağım."

"3 NUMARAYI YABANCI GİYSİN İSTEMEZDİM"
Uğur Uçar, 33 numaralı formadan 3 numaralı formaya dönüşünü, Galatasaray'ın efsanevi futbolcularından ve eski teknik direktörü Bülent Korkmaz'a olan hayranlığına bağladı. Bülent Korkmaz'la aynı takımda olma fırsatı yakaladığını dile getiren Uğur, "O zaman 3 numarayı Bülent ağabey giyiyordu. Ben de babam Mersinli olduğu için 33 numarayı giydim hep. Bülent ağabey formayı bıraktıktan sonra yabancı bir futbolcunun giymesini istemezdim. Hem alt yapıdan çıkmış, hem onu örnek almış ve onun yolundan yürüyen birinin giymesini istiyordum. Ben de bunu kendime layık gördüm. Kulübümden, taraftarlardan olumlu tepkiler aldım ve 3 numarayı giymeye karar verdim" şeklinde konuştu.

Hayatı boyunca yaptığı hiçbir işten pişmanlık duymadığını ancak sakatlandığı Konyaspor maçındaki topa hamlesinin, kendisi için bir istisna olduğunu kaydeden genç futbolcu, "O topa ayakta değil, kayarak müdahale etmek isterdim. O saha bozuk olmasaydı, ben topa kesinlikle kayardım ama orada kendimi korumak için kaymadım ve daha kötü bir olay başıma geldi. Hayatım boyunca tek pişmanlığım o" ifadesini kullandı.

"FUTBOL, HAYATIMDAKİ EN ÖNEMLİ ŞEY"
Hedefinin, formunu sakatlık yaşamadan önceki durumundan da yukarı taşımak olduğunu belirten Uğur, "Galatasaray'da yine bankolar arasına girmek isterim. Futbol, hayatımdaki en önemli şey. Bunu sakatlık döneminde daha iyi anladım" dedi. Uğur, sarı-kırmızılı taraftarların desteklerini sürdürmesini de isteyerek, "Bizi her zaman desteklesinler. Elimizden gelen her şeyi onlar için yapıyoruz. Onlar olduğu sürece biz olacağız. Bize destek olsunlar. Bu sene onların yüzünü fazlasıyla güldüreceğiz" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER