Eğitim
  • 1.7.2010 00:07

3 REKTÖR ADAYI BELLİ OLDU

ANKARA - YÖK, Giresun, Marmara ve Erzincan üniversitelerinin rektör adaylarını belirledi.
Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanan YÖK Genel Kurulu toplantısı sona erdi.
Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, toplantıda eğitim, mevzuat ve vakıf üniversiteleri koordinasyon komisyonları raporlarının görüşüldüğü belirtildi.
Erzincan, Giresun ve Marmara üniversitelerinden YÖK'e gönderilen rektör adayları arasından 3 ismin belirlenerek, Cumhurbaşkanlığına bildirilmesine karar verildiği kaydedildi.
Buna göre, Erzincan Üniversitesi için Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Prof. Dr. Necati Fahri Taş'ın; Giresun Üniversitesi için Prof. Dr. Aygün Attar, Prof. Dr. Ayhan Bölük, Prof. Dr. Yılmaz Can'ın; Marmara Üniversitesi için ise Prof. Dr. M. Zafer Gül, Prof. Dr. Necla Pur ve Prof. Dr. Mehmet Akalın'ın isimleri Cumhurbaşkanlığına gönderildi.
Toplantıda, devlet üniversitelerine ait 17, vakıf üniversitelerine ait 1 fakülteye dekan ataması yapıldı.
Toplantıda, Türkiye Tabipler Vakfı'nın Şifa Üniversitesi adıyla kurmak istediği vakıf üniversitesine ait sunumun da izlendiği belirtilerek, Maçka İmar, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmet Vakfı'nın da Trabzon'da kurmak istediği Avrasya Üniversitesi'ne ilişkin sunum yapmak üzere çağrılmasına karar verildiği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:17

İLGİLİ HABERLER