Eğitim
  • 2.7.2008 03:26

3 TRİLYONLUK PROMOSYONU NE YAPTIM?..

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Kadri Yamaç, 2004 yılında Akbank'tan alınan 3 trilyon liralık promosyonun nasıl kullanıldığıyla ilgili açıklama yaptı.Gazi Üniversitesi ile Akbank arasında 13 Mayıs 2004'te bir sözleşme imzalandığı belirtildi.

VAKIFA BAĞIŞLANDI

Açıklamada, sözleşme gereği bankanın, 24 Mayıs 1983 tarih ve 2823 sayılı yasa ile Gazi Üniversitesi'ne satışına olanak tanınan Atatürk Orman Çiftliği'nden azarilerinin bedelinin karşılanması için 2 trilyon lira, üniversitenin sözleşmede belirtilen diğer bazı harcamaları için de 1trilyon lira ödeme yapmasının kararlaştırıldığı kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi: "Gazi Üniversitesi'nin o dönemdeki rektörü olan Prof. Dr. Rıza Ayhan imzalı olarak 1 Temmuz 2004 tarihinde Akbank Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazı ile söz konusu ödemenin 1 trilyonluk kısmının Gazi Üniversitesi Vakfı'na bağışlanması, kalan 2 trilyon liralık kısmının ise Atatürk Orman Çiftliği'ne ödenmesi istenmiştir.

ARSA TAPUSU ALINDI

Yönetimimiz döneminde bu karara bağlı kalınarak 2 trilyon lira söz konusu banka tarafından elektronik fon transferi yoluyla Atatürk Orman Çiftliği hesaplarına aktarılarak söz konusu arsaların tapuları alınmış, kalan 1 trilyon lira ise söz konusu sözleşme hükmü gereği Gazi Üniversitesi Vakfı'na bağışlanmıştır."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:11

İLGİLİ HABERLER