Gündem
  • 5.4.2020 09:04

31 işe giriş çıkış durdu! 34 milyon sokağa çıkamadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla bilim kurulunun önerileri doğrultusunda yeni tedbirleri açıklamış ve 30 büyükşehir ile Zonguldak’a giriş çıkışların 15 gün süreyle yasaklandığını duyurmuştu. Cumartesi gecesi 00.01 itibariyle 31 şehre giriş çıkışa izin verilmedi. Dün bütün Türkiye’de 34.4 milyon insana sokağa çıkma yasağı ile pazar, market ve toplu taşımada maske takma zorunluluğu denetimleri de vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kovid-19 ile mücadelede açıkladığı yeni tedbirlere ilişkin İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında Zonguldak ile büyükşehir statüsündeki Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van’da tüm giriş ve çıkışlar gece yarısı itibarıyla 15 gün süreyle durduruldu.  

İstanbul’un batı ve doğu sınırları Kocaeli istikametindeki Şekerpınar ile Trakya tarafındaki Silivri’de barikatlarla 26 uygulama noktası kuruldu. Ekipler, geceyarısından önce Anadolu Otoyolu’na giriş yapan araçların geçişine bir süre izin verdi.

Daha sonra yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların transit geçişleri için yollar tek şeride düşürüldü. Genelgede yer alan istisnai durumlar dışında şehre girmek isteyen araçlar kabul edilmedi, şehirden çıkmak isteyen sürücüler de geri döndürüldü.

Bursa’da da gece yarısından itibaren şehrin giriş noktaları tek şeride düşürülerek, sadece yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların transit geçişlerine izin verildi. Özel araçların kente giriş çıkışına izin vermeyen polis, sürücülere ateş kontrolü yaptı.

Diyarbakır’ın giriş ve çıkış noktalarında gerçekleştirilen denetimlerde de ekipler TIR ve kamyon harici tüm araçları durdurdu. İzin belgesi bulunmayan araçların geçişine izin verilmedi. Niğde’ye gitmek isteyen ve geçişine izin verilmeyen sürücülerden Mahmut Kayaalp, Diyarbakır’a dönüp izin belgesi alacağını söyledi. Yasak kapsamındaki bütün şehirlerde izin belgesiz özel araçların geçişine izin verilmezken sürücülere ateş kontrolleri yapıldı.

Sadece bu araçlara izin veriliyor

31 ile temel ihtiyaç, ilaç ve tıbbi malzemeler başta

olmak üzere ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli ürün veya malzemelerin lojistiği, üretimi ve naklinde görevli olanlar ve araçları, malın cinsi, teslimat yeri, alıcı adresi, teslimat tarihini gösteren taşıma irsaliyesi, teslimat makbuz veya fatura gibi belgeler ile giriş çıkış yapabiliyor.    

Yurtiçi ticari yük, yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapanların bu illerden transit şekilde geçişlerine müsaade ediliyor.   

Güncellenme Tarihi : 5.4.2020 10:09

İLGİLİ HABERLER