Asayiş
  • 22.3.2019 08:32

37 ilde büyük FETÖ operasyonu: 114 gözaltı

37 ilde FETÖ operasyonu: 126 gözaltı kararı

İstanbul merkezli FETÖ soruşturmasında aralarında çok sayıda avukatın da bulunduğu 126 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanması için 37 ilde operasyonlar yapılıyor

İstanbul merkezli FETÖ'nün mahrem yargı organlarına yönelik 37 ilde 108'i avukat olmak üzere 126 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

 

Muğla'da, FETÖ/PDY'nin yeni örgütlenmesine yönelik, 5 adrese yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı.
 

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında  Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğünün çalışmalarında, FETÖ/PDY'nin kentte yeni  bir yapılanma içerisinde olduğu tespit edildi.

Çalışmalar kapsamında, şüphelilerin FETÖ/PDY terör örgütü Muğla yeni  yapılanması içerisinde aktif olarak faaliyet yürüttükleri saptandı.

Şüphelilerin, firari örgüt mensuplarının barınma ihtiyacını  karşıladığı, örgüte müzahir olan ve maddi durumu iyi olmayanların örgütten  kopmasını engellemek amacıyla yardımlarda bulunduğu belirlendi. Örgüt üyeleri ve  hücre evlerinin tespit edilmesi üzerine Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca 5 kişi  hakkında gözaltı ve arama kararı verildi. Bunun üzerine TEM Şube Müdürlüğü  ekiplerince 5 adrese eş zamanlı operasyon başlatıldı.

37 İLDE OPERASYONLAR YAPILIYOR

İstanbul merkezli FETÖ'nün mahrem yargı organlarına yönelik 37 ilde 108'i avukat olmak üzere 126 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2019 09:19

İLGİLİ HABERLER