Gündem
  • 30.11.2007 19:53

38 PERSONELİN TSK İLE İLİŞİĞİ KESİLDİ

ANKARA - Yüksek Askeri Şurada, ''Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) temel yapısını ve disiplinini bozacak şekilde, uyuşturucu alışkanlığı veya ahlak dışı ilişkileri bulunması'' ve ''İrticai tutum ve davranışları'' nedeniyle 38 personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılmasına ''oy çokluğu'' ile karar verildiğini bildirdi.


Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde Yüksek Askeri Şura toplantısına ilişkin yer alan açıklamada, Yüksek Askeri Şuranın Olağan Toplantısı'nın, 29-30 Kasım tarihlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargahında icra edildiği hatırlatıldı.


Açıklamada, toplantıda mevcut tehditler çerçevesinde, TSK'nın harbe hazırlık durumunun gözden geçirildiği, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğine yönelik; dış,iç, bölücü ve irticai tehdidin ortaya konulduğu belirtildi.


Toplantıda, Türkiye'nin etki ve ilgi alanları dahilinde genel bir politik askeri durum değerlendirmesinin de yapıldığı ve TSK'nın harbe hazırlık durumu ve kuvvet yapısının ihtiyaçlarının görüşüldüğü kaydedildi.


Açıklamada, ayrıca ''TSK'nın temel yapısını ve disiplinini bozacak şekilde, uyuşturucu alışkanlığı veya ahlak dışı ilişkileri bulunan 31, irticai tutum ve davranışları tespit edilen 7 olmak üzere; toplam 38 personelin TSK'dan ayrılmasına oy çokluğu ile karar verilmiştir.'' denildi.

YAŞ KARARLARI CUMHURBAŞKANI GÜL'E SUNULDU
Yüksek Askeri Şura kararları, Milli Savunma Bakanı Gönül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e arz edildi.
Bakan Gönül ve Orgeneral Büyükanıt, şura kararlarını Cumhurbaşkanı Gül'e arz etmek üzere saat 17.30'da Çankaya Köşkü'ne giriş yaptılar ve saat 18.00'de köşkten ayrıldılar.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:25

İLGİLİ HABERLER