Spor
  • 10.3.2021 10:27

38 yaşındaki Pepe geçit Juventus'a vermedi!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'u saf dışı bırakarak çeyrek finale yükselen Porto'da gecenin en çok konuşulan ismi Pepe oldu.

Porto forması giyen 38 yaşındaki stoper Pepe, Juventus maçında oynadığı futbolla adeta genç savunmacılara taş çıkardı.

Juventus karşısında kendi ceza sahası içinde girdiği ikili mücadelelerin tamamını kazanan Portekizli oyuncu, ayrıca 18 top uzaklaştırma ile bu alanda sahanın en iyi ismi oldu. 12 hava topu mücadelesi kazanan Pepe, bu istatistikte de sahada kimseye geçilmedi.

Yine ceza sahası içinde iki kritik Juventus şutunu bloklayan Pepe, aynı bölgede iki kez de top çalmayı başararak kariyerinin en etkili maçlarından birini oynadı.

RONALDO'YA GOL ATTIRMIYOR

Portekiz milli takımından ve Real Madrid'den bir dönem takım arkadaşı olan Cristiano Ronaldo ile rakip olarak tam 299 dakika karşı karşıya gelen Pepe, vatandaşına hiç gol izni vermedi.

TARİHE GEÇMEYİ BAŞARDI

Porto forması giyen Pepe, Juventus karşısında 18 kez top uzaklaştırarak UEFA Şampiyonlar Ligi tarihine geçti. Portekizli oyuncu, Diego Godin'in ardından bir Devler Ligi maçında en fazla top uzaklaştıran ikinci savunmacı oldu.

Atletico Madrid forması giyen Diego Godin, 2017 yılında oynanan Leicester City mücadelesinde 19 kez top uzaklaştırmıştı.

PORTO TUR ATLADI

ilk maçta Portekiz ekibi Porto'ya deplasmanda 2-1 yenilen İtalya temsilcisi Juventus, rakibini bu kez sahasında ağırladı.

Porto, 19. dakikada penaltıdan Sergio Oliveira'nın ağları sarsmasıyla ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. İkinci devreye hızlı başlayan Juventus, 49. ve 63. dakikalarda Federico Chiesa'nın golleriyle rakibini 2-1 yenerek maçı uzatmalara taşıdı.

Uzatmalarda Porto, Oliveira'nın 115. dakikada frikikten ikinci golüne imza atmasıyla skoru 2-2'ye getirdi. Çabuk toparlanan Juventus, 117. dakika Adrien Rabiot'un fileleri havalandırmasıyla maçı 3-2 kazanmasına rağmen deplasmanda atılan gol avantajı kuralı nedeniyle Porto, üst tura çıkan taraf oldu.

İtalya'da Merih Demiral ve Cristiano Ronaldo'ya eleştiri! 'Kabul edilemez...'

Şampiyonlar Ligi'nde Juventus, son 16 turunda Porto'ya elenirken Milli futbolcu Merih Demiral'ın yaptırdığı penaltı İtalya'da gündem oldu.

Juventus, Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Porto'yu uzatmalara giden maçta 3-2 mağlup etse de ilk maçta aldığı 2-1'lik mağlubiyet nedeniyle kupaya veda etti.

Şampiyonlar Ligi'nde iki yıldır son 16 turunda elenen Juventus büyük bir şok yaşarken maç sonu ağır eleştiriler geldi.

'MERİH DEMİRAL PORTO'YA GOL HEDİYE ETTİ'

İtalyan ekibinin eski teknik direktörlerinden Fabio Capello, Cristiano Ronaldo ve Merih Demiral'ı eleştirirken ''Ronaldo'nun barajda yaptığı hareketin bir açıklaması yok. Bu hata affedilemez. Barajda duruyorsan topun sana gelmesinden korkmayacaksın. O ise arkasını döndü. Çok, çok büyük bir hata. Merih Demiral ise penaltı pozisyonunda çok ağır kaldı. Porto'ya resmen bir gol hediye etti.'' sözlerini kullandı.

'CHIELLINI OLSA BÖYLE HATA YAPMAZDI'

Sosyal medyada da Juventus taraftarlarının penaltı pozisyonu için Merih Demiral'ı eleştirdiği görüldü. Maçın ardından İtalyan taraftarların Merih Demiral hakkında yaptığı paylaşımlar şu şekildeydi;

- Porto oyuncusu penaltıyı aldırdı. Chiellini olsa böyle bir hata yapmazdı. Onunla başlamamız gerekirdi, Demiral ile değil.
- Merih Demiral, ceza sahası içinde yapılan hareketlerin penaltı olduğunu hala anlamadı sanırım.
- Portolu oyuncunun ceza sahası içinde ayağına girdi. Çok gülünç bir durum...

Güncellenme Tarihi : 10.3.2021 10:30

İLGİLİ HABERLER