Gündem
  • 29.5.2022 12:58

393 hafız icazet aldı

Bayrampaşa Yeşil Cami Kuran Kursu tarafından Arnavutköy’de yoğun katılımlı bir icazet töreni düzenlendi. Törende tam 393 hafız, icazet aldı.

Yaklaşık 60 yıldır adeta “Hafız Fabrikası” gibi hizmet veren Bayrampaşa Yeşil Cami Kuran Kursu, pandeminin zorlu koşullarına rağmen tam 393 hafızı mezun etti.

Arnavutköy Taşoluk Yeşil Camii’nde düzenlenen devasa törende hafızlar, icazetnamelerini hocalarının elinden teslim aldı.

Reisül Kurra Mustafa Demirkan’ın riyasetinde icazetlerini ve hediyelerini alan öğrenciler, unutulmaz anlar yaşadı.

“Halkımızın hizmetindeyiz”

393 hafızın yetişmesinde emeği geçenlere, hocalara, velilere ve hayır sahiplerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bayrampaşa Yeşil Camii Dernek Başkanı Bahattin Ustaosmanoğlu, “Yeşil Camii olarak son 7 yıldır pandemi ve çeşitli sebepler nedeniyle icazetimizi yapamamıştık. Çok şükür ki bugün yoğun bir katılımla gerçekleştirebiliyoruz” dedi.

Yeşil Cami Kuran Kursu'ndaki 393 hafız, icazetle taçlandı ViDEO

 

Yeşil Cami Kuran Kursu ndaki 393 hafız, icazetle taçlandı #1

 

393 hafıza icazetname verildi

393 hafıza icazetnamesini vererek topluma, insanlığa ve İslam alemine hizmet etmeleri için onları sahaya yönlendirdiklerini ifade eden Bahattin Ustaosmanoğlu, şunları söyledi:

“Esasında öğrencilerimizi, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde hizmet vermeleri için halkımızın hizmetine sunmuş olduk. Daha nice icazetlere imza atabilmeyi umuyorum. Ben ayrıca imam hatip okullarını bitiren evlatlarını dinine, vatanına, milletine faydalı birer hafız olarak görmek isteyen velilerimizi kursuzuma davet etmek istiyorum. Bu noktada Yeşil Camii olarak 1960’lı yıllardan bu yana olduğu gibi, sınırsız bir şekilde halkımızın hizmetindeyiz.”

 

Yeşil Cami Kuran Kursu ndaki 393 hafız, icazetle taçlandı #2

 

 

“Hafızam kuvvetlendi”

İcazetini alan öğrencilerden Hafız Bekir Akar, çok güzel bir gün geçirdiklerini, belki de hayatlarının hiçbir döneminde göremeyecekleri coşkuyu icazette gördüklerini belirtti. İmam Hatip okulunu bitirdikten sonra hafızlığa başladığını söyleyen Bekir Akar, bir buçuk yılda hafızlığını tamamladığını ifade etti. Akar, şöyle konuştu:

“Hafızlığa devam ederken diğer yandan da üniversite okudum. Hafızlığımın manevi manada çok faydasını gördüm. Hafızlığın, günlük yaşantıma olan faydasının dışında hafızama da oldukça katkısı oldu. Bu alanda kendini geliştirmek isteyenlere mutlaka hafızlığı tavsiye ederim. Çünkü Efendimizin hadislerinde de bu işin ne kadar mühim olduğunun altı çiziliyor. Ezberin ötesinde Kuran’ı Kerim’i hayatımıza da tatbik edebildiğimizde o zaman insan, çok daha huzurlu bir kimseye dönüşüyor. Rabb’im hepimize bunu nasip etsin.”

 

Yeşil Cami Kuran Kursu ndaki 393 hafız, icazetle taçlandı #3

 

 

“İleride savcı olacağım”

12 yaşında hafızlığını tamamlayan öğrencilerden Hafız Hamza Çelik ise “Hafızlığa beşinci sınıfta başladım. 3 yıl sürdü. Hafızlık, hem dünyada hem de ahirette çok kıymetli bir şey. İleride savcı olmayı düşünüyorum. Yaşıtlarıma ve kardeşlerime de bu mutluluğu tatmalarını tavsiye ederim” dedi.

 

Yeşil Cami Kuran Kursu ndaki 393 hafız, icazetle taçlandı #4

 

“Unutulmayacak anlar yaşadık”

Halihazırda imam olarak görev yapan Yeşil Camii öğrencilerinden Hafız Mustafa Erol da “Hocalarımızın bize verdiği güzel eğitim ve güzel ahlak sayesinde girdiğim sınavlarda başarılı oldum. Önce hafızlık sınavında daha sonra da imamlık sınavında başarı elde ederek imamlığa başladım. Çanakkale’de görev yapıyorum. İmamlıkta zorlanmıyorum çünkü Yeşil Cami’nin bize verdiği eğitim gayet başarılı bir eğitimdi. Eğitimin dışında çok güzel arkadaşlıklar da edindik burada. Merhum Abdullah Ustaosmanoğlu hocamıza da ayrıca dua etmek istiyorum, üzerimizde emeği var. Burada çok güzel bir icazet merasimi yaşadık, unutamayacağımız dakikalara şahit olduk” diye konuştu.

 

Yeşil Cami Kuran Kursu ndaki 393 hafız, icazetle taçlandı #5

 

Eller semada

Kursun kurucu hocalarından merhum Abdullah Ustaosmanoğlu adına düzenlenen icazet töreni, Mustafa Demirkan’ın duasıyla son buldu.

 

Yeşil Cami Kuran Kursu ndaki 393 hafız, icazetle taçlandı #6

 

 

Yeşil Cami Kuran Kursu ndaki 393 hafız, icazetle taçlandı #7

 

 

Yeşil Cami Kuran Kursu ndaki 393 hafız, icazetle taçlandı #8

 

 

Yeşil Cami Kuran Kursu ndaki 393 hafız, icazetle taçlandı #9

 


 

Güncellenme Tarihi : 29.5.2022 13:00

İLGİLİ HABERLER