Gündem
  • 10.5.2013 15:41

3'ü kaçtı AK Parti ortada kaldı

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, kamuoyunda tepki toplayan vekillerle ilgili düzenlemede AK Parti'nin iki yüzlü bir siyaset izlediğini belirterek, imzalarını geri çektiklerini açıkladı.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, kamuoyunda tartışmalara neden olan milletvekillerine yönelik düzenlemeyi değerlendirdi. Vural, bugünkü gazetelerde yer alan bazı haberleri hatırlatarak, "Basında yer alan haber aynen şöyledir: 'AKP, CHP, MHP ve BDP grup başkan vekillerinin imzasıyla verilen ve kamuoyunda tartışmaları beraberinde getiren teklifin son durumunu basından takip eden Başbakan Erdoğan, İstanbul'dan kurmaylarını telefonla arayarak düzenlemeyi sordu. Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile temasa geçerek, 'Bu neyin nesidir? Ankara'ya döndüğümde bir bakalım' dediği bildirildi. Şahin'in de düzenleme hakkında TBMM Başkanı iken Türk Parlamenterler Birliği'nin bu yöndeki teklifinin incelenmesi talimatını verdiğini, bir işlem yapılmadığını, kendisinin de haberlerden öğrendiğini belirterek içeriği ile ilgili bilgisi olmadığını söylediği öğrenildi.' Teklif muhtevasının oluşmasını ve bu teklifin kanunlaşmasını sağlayacak olan esas irade AKP olmasına rağmen, bu haberlerin bilerek, bir amaç gözeterek ve kurnazca servis edildiği açıktır. AKP Grup Başkanı ve Genel Başkanı Sayın Erdoğan'ın bu açıklaması karşısında, partilerinin en üst irade mutabakatıyla söz konusu teklife imza koyan AKP'nin 5 grup başkan vekilinin hangi iradeyi temsil ettikleri hususunu kamuoyuna açıklamaları da dürüstlüğün gereği olacaktır." diye konuştu.

CHP VE BDP DE İMZASINI ÇEKTİ

Milletvekillerine yeni haklar getiren düzenlenmeden CHP ve BDP de imzasını çekti. 
CHP ve BDP Grup Başkanlıklarından yapılan yazılı açıklamalarda, TBMM Üyeliği Kanun Teklifi'nden imzaların çekildiği ifade edildi. 


    
     

     
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:28

İLGİLİ HABERLER