Asayiş
  • 11.10.2007 17:06

4 KADINA TECAVÜZ İDDİASI

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 8 Ekim 2007 günü, ismini vermeyen bir kişinin polise yaptığı telefon ihbarında, “Şanlıurfalı bir kişinin zorla kaçırılarak Üsküdar'da bir tekstil firmasında alıkonulduğunu, tahsilat amaçlı kaçırılmış olabileceğini” bildirdi.
İhbarla ilgili yapılan çalışmalar sonucu “Başak” adı altında başlatılan operasyonda, 6 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikamet, iş yeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda, 3 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet şarjör, 36 adet fişek, 2 sahte nüfus cüzdanı, 1 sahte sürücü belgesi, bir miktar esrar ve kaçırılan kişiye ait nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, kredi kartları ve 2 adet cep telefonu bulundu.

Kaçırılan kişinin ihbarda belirtilen yerde olmadığının görülmesi üzerine devam eden çalışmalarda, bu kişinin kamyonu ve diğer malzemeleri gasp edildikten sonra serbest bırakıldığı ve bir polis merkezine başvuruda bulunduğu tespit edildi.

Bu gelişmeler üzerine müşteki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne davet edilerek başvurusu alınan mağdurun, bir süre sonra gasp edilen kamyonu da üzerinde yüklü mallarla birlikte bulunarak kendisine teslim edildi.

YABANCI KADINLARA TECAVÜZ

Soruşturma devam ederken yakalanan şüphelilerin, yaklaşık 1 ay kadar önce Eminönü'nde 4 yabancı uyruklu kadını kaçırdıkları, zorla alıkoydukları ve bu sırada gasp ve tecavüz ettikleri belirlendi.

Yakalanan kişiler, haklarında hazırlanan soruşturma evrakıyla birlikte adliyeye sevk edildi.

AA

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:04

İLGİLİ HABERLER