Yaşam
  • 20.11.2021 02:39

4 kulaklı 'Midas', sokak hayvanlarına umut olacak

KAYNAK : MİLLİYET

Ankara'da 4 kulaklı doğan 'Mavi Rus' cinsi kedi 'Midas' adına açılan hesap, sosyal medyada 75 bin takipçiye ulaştı. 'Midas'ın sosyal medya hesabından elde edilecek gelir, sokak hayvanları için kullanılacak.

4 kulaklı Midas, sokak hayvanlarına umut olacak

Çankaya ilçesinde Canis Döşemeci, arkadaşının evinin bahçesinde beslediği kedinin dünyaya getirdiği 7 yavrudan 4 kulaklı olanı sahiplendi.

4 kulaklı Midas, sokak hayvanlarına umut olacak

Genetik mutasyon sonucu 1 yerine 2 çift kulağı olan ve 'Midas' ismi verilen kedi adına Instagram'da açılan hesap, yoğun ilgi gördü. Gövdesinde kalp şekline benzeyen beyaz tüylü bölüm de olan 'Midas', sosyal medyada 75 bin takipçiye ulaştı.

4 kulaklı Midas, sokak hayvanlarına umut olacak

Evde 'Suzy' ve 'Zeyno' adlı 2 'Labrador' cinsi köpeğiyle birlikte yaşayan 'Midas'ın sosyal medya hesabından elde edilecek gelir, yine sokak hayvanları için kullanılacak.

MİDASA ÇOK BÜYÜK İLGİ VAR

'MİDAS'A ÇOK BÜYÜK İLGİ VAR'

Canis Döşemeci, 'Midas'ı 4 ay önce sahiplendiğini belirterek, "Arkadaşımın bahçesinde baktığı kedilerden birinin yavrusu olarak dünyaya geldi. Sosyal medya hesabından 'Midas'a çok büyük bir ilgi var. Özellikle yurt dışından çok büyük ilgi var. 'Midas'ın adını ne kadar çok duyurabilirsek 'satın alma sahiplen' kampanyasına katkısı olabileceğini düşünüyorum."

4 kulaklı Midas, sokak hayvanlarına umut olacak

"Aslında sokak hayvanları için birçok şey yapıyoruz, mahalleli olarak. 'Midas', eğer kendisine fon oluşturabilirse kendisi kadar şanslı olmayan sokak hayvanlarına yardım etmek istiyor. Kardeşlerinin hepsi sahiplendirilmedi, birkaç tanesi kaldı. 'Midas' sayesinde kardeşlerinin de ömürlük yuvalarına kavuşabileceğini düşünüyorum. "

4 kulaklı Midas, sokak hayvanlarına umut olacak

"Kedi, köpek sahiplenmek isteyenler sokakta yaşayan hayvanları sahiplenmeli. Dünyalar kadar para verip bir cins almak yerine sokaktan bir kediyi sahiplenmeli, çok özel kediler var sokakta" dedi.

TÜRKİYEDE BİLDİĞİMİZ ÖRNEĞİ YOK

'TÜRKİYE'DE BİLDİĞİMİZ ÖRNEĞİ YOK'

'Midas'ın veterineri Reşat Nuri Aslan ise "'Midas'ı kontrol altında tutuyoruz. Genetik bir mutasyon sonucu 4 kulak kepçesi ile doğru. Dünyada da bazı örnekleri var.

Dört kulaklı kedi "Midas"ın sosyal medya hesabı büyük ilgi görüyor - Son  Dakika Yaşam Haberleri

'Midas'ı diğerlerinden ayıran özellik her iki kulak kepçesinin de kulak kanalına bağlı olması fakat bunun 'Midas'ın sağlığına hiçbir etkisi yok, duyma sorunu yaşamıyor. "

4 kulaklı Midas, sokak hayvanlarına umut olacak

"Aynı zamanda çenesinde de bir genişleme var. Bu genişlemeye bağlı olarak da dili sürekli dışarıda. Bu da 'Midas'ın beslenmesine ya da hayati fonksiyonlarına engel teşkil etmiyor. Büyüme hızı da diğer kediler gibi.

4 kulaklı Midas, sokak hayvanlarına umut olacak

"Bu genetik mutasyon anne karnında şekillenen bir durum. 'Midas'ta da doğuştan gelen bir özellik. Devam eden süreçte de yapacağımız bazı testler olacak.

4 kulaklı 'Midas', sokak hayvanlarına umut olacak - Yaşam Güncel Haberler

Şu anki görülen durumda hiçbir şekilde diğer kedilerden bir farkı yok. Türkiye'de bizim bildiğimiz bunun örneği yok, 'Midas' tek" diye konuştu.

4 kulaklı doğan yavru kedi Midas viral oldu - Magazin Haberleri | NTV

Ankara'daki 4 kulaklı kedi sosyal medyada çok konuşuldu

Dört kulaklı kedi 'Midas' büyük ilgi görüyor

Dört kulaklı dünyaya gelen kedi görenleri hayrete düşürüyor

Dört kulaklı dünyaya gelen kedi görenleri hayrete düşürüyor « Haber Ortaköy  | Ortaköy'ün haber sitesi…

Ankara'daki 4 kulaklı kedi sosyal medyada çok konuşuldu

Dört kulaklı dünyaya gelen kedi görenleri hayrete düşürüyor | Haberler  Ankara - Ankara Haber - Son Dakika Ankara Haberleri

 

Güncellenme Tarihi : 20.11.2021 02:55

İLGİLİ HABERLER