Gündem
  • 24.6.2014 00:01

40 CHP'liden Ekmeleddin ültimatonu

Geçmiş dönemlerde CHP’de milletvekili ve bakan olarak görev yapmış olan 42 siyasetçi Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığına karşı olduklarını belirten bir bildiri yayınladı.

“Cumhuriyetin Çankaya’sı için” yayınlandığı vurgulanan bildiride İhsanoğlu’nu ortak aday olarak önerenlerin, önerinin altına imza atanların tarih karşısında sorumlu olacağı ifade edildi.

İŞTE O BİLDİRİNİN TAM METNİ:

“Cumhuriyetin Çankaya’sı için…

Cumhurbaşkanlığı için çatı aday olarak önerilen Ekmeleddin İhsanoğlu, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine duyarlı bir aday değildir. Çatı aday olarak önerilen bu isim kamuoyuna açıklandığı andan itibaren laik demokratik Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerini, Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş toplum kesimlerinde hayal kırıklığı yaratmış, bu durum giderek büyük bir tepkiye dönüşmüştür. Başarılı olamayacağı açıktır.

Ülkede ve bölgede yaşanan olaylar da dikkate alındığında, bu aday ile seçime gidilmesi tarihi bir hata olacaktır. Henüz adaylığı kesinleşmemiştir. Vakit varken hatadan dönülmeli, Cumhuriyetten, Laiklikten, Atatürk Devrimlerinden, Demokrasiden yana; Hukuk Devleti ilkelerine, milli ve manevi değerlere bağlı, ülkemizin çıkarlarını kararlılıkla savunacak bir Cumhurbaşkanı adayı belirlenmelidir. Aksi takdirde ortak aday olarak önerenler, önerinin altına imza atanlar tarih karşısında sorumlu olacaklardır.

Tarihe ve geleceğimize karşı sorumluluk duygusu ile kamuoyuna saygı ile duyururuz.

1-Kemal Anadol –İzmir, 2-Mehmet Boztaş, 3-Onur Öymen- Bursa, 4-Ergün Aydoğan-Balıkesir, 5-Mustafa Kemal Palaoğlu-Sivas, 6-Algan Hacaloğlu-İstanbul, 7-Şahin Mengü-Manisa, 8-Vedat Yücesan-Eskişehir, 9-Cevdet Selvi-Kocaeli, 10-Salih Gün-Kocaeli, 11-İsmail Özay- Çanakkale, 12-Ufuk Özkan-Manisa, 13- İsa Ayhan Aydın, 14-Abdürrezak Erten- İzmir, 15-Kasım Parlar-Çorum, 16-Orhan Eraslan-Niğde, 17-Orhan Akbulut-Sivas, 18-Tuncay Ercenk-Antalya, 19-Engin Ünsal-İstanbul, 20-Hakkı Akalın- İzmir, 21-Tayfun İçli-Eskişehir, 22-Prof. Dr Necla Arat-İstanbul, 23-Mehmet Neşşar-Denizli, 24-Rahmi Güler-Ordu, 25-Suat Binici- Samsun, 26- Hulusi Güvel-Adana 27-Gökhan Durgun-Hatay, 28-Fuat Çay – Hatay, 29- Zekeriya Akıncı, 30-Önay Alpago-Eski Bakan, 31-Ali Rıza Bodur-İzmir, 32-Salih Gün-Çanakkale, 33-Bülent Baratalı-İzmir, 34-Esfender Korkmaz- İstanbul, 35-Enis Tütüncü- Tekirdağ, 36-Hikmet Erenkaya-Kocaeli, 37-Tacidar Seyhan-Adana, 38-Mesut Değer-Diyarbakır, 39-Şerif Ertuğrul-Muş, 40-Mehmet Sevigen-İstanbul, 41-Mahmut Yıldız-Şanlı Urfa, 42-Adülaziz Yazar-Hatay 43-Canan Arıtman-İzmir”

Odatv.com

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:56

İLGİLİ HABERLER