Asayiş
  • 31.1.2020 12:59

40 yıllık dolandırıcı hükümetten emeklilik ve emekli maaşı istedi

40 yıllık dolandırıcı hükümetten bakın ne istedi

Mersin'de 'tırnakçılık' yöntemiyle dolandırıcılık yapan şüphelinin verdiği ifade pes dedirtti. 40 yıldır dolandırıcılık yapan şahıs, "Artık emekliye çekileceğim. Hükümet bir emeklilik parası verirse emekli olacağız" dedi.

Mersin'de 40 yıldır alışveriş bahanesiyle girdiği marketlerde 'tırnakçılık' yöntemiyle dolandırıcılık yapan şüpheli, polise tarafından yakalandı. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen sabıkalı şüpheli, profesyonel olarak bu işi 40 yıldır yaptığını, devletin emekli maaşı bağlaması durumunda emekliye ayrılmak istediğini söyledi.

İhbar üzerine enselendi

Mersin'de bir market işletmecisini dolandıran A.K, market sahibinin ihbarı üzerine yakalandı. 40 yıldır marketlerde 'tırnakçılık' yöntemiyle dolandırıcılık yapan şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü Yandol Büro Amirliğince gözaltına alındı. Market sahibi H.Ü Yandol Büro Amirliğine müracaat ederek, markete gelen bir şahsın alışveriş yaptıktan sonra cüzdanından 100 TL çıkararak kendisine gösterdiğini, kendisinin para üstü olarak şahsa ödeme yaptığını, ancak kasada 100 liralık banknot olmaması üzerine kamera görüntülerini incelediğinde, şahsın kendisini oyalayıp, dikkatini dağıtarak gösterdiği 100 liranın üstünü alıp gittiğini gördüğünü söyleyerek şikayetçi oldu.

14 suç kaydı tespit edildi

Şikayet üzerine kamera görüntülerini inceleyen polis, şüphelinin daha önce de aynı suçlardan birçok dosyası bulunan A.K. olduğunu belirledi. Şüpheli, polisin yaptığı çalışma ile kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin yapılan incelemesinde benzer suçlardan 14 kaydı bulunduğu tespit edildi.

Hükümetten emeklilik istedi

Hakkındaki suçlamaları kabul eden A.K, "Bu işi profesyonel olarak 40 senedir yapıyorum. İhtiyacım olduğu için mecburiyetten yapıyorum. Günde 100 ile 200 lira arasında kazanıyorum. Ayda da 4 ile 5 bin arasında gelir sağlıyorum. Artık emekliye çekileceğim. Hükümet bir emeklilik parası verirse emekli olacağız" dedi. Şüpheli emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Güncellenme Tarihi : 31.1.2020 13:00

İLGİLİ HABERLER