Medya
  • 30.11.2004 00:17

42 KİŞİLİK TRT KOROSU'NU DİNLEMEYE 15 KİŞİ GELDİ

Tokat'ın Pazar İlçesi sınırları içerisinde bulunan ve soğan biçimindeki oluşumuyla Dünya literatürüne geçen Ballıca Mağarası'nda 2. Müzikli Tanıtım Şenliği düzenlendi. TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, mağaranın 7. katında mini bir konser verdi.


TRT Ankara Radyosu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Tokat Kültür ve Sanat Vakfı'nın organize ettiği tanıtım faaliyetinin 2.'sinde TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu Ballıca Mağarası'nda konser verdi. Konserin verildiği mekâna güçlükle ulaşan koro ekibi, soğuk hava nedeniyle ısınmak için mağaraya girmeden önce davul, zurna ve tulum eşliğinde horon tepti. Dışarıda eksi 6 derece soğukta üşüyen ekip, mağara içerisinde ise 19 dereceye varan sıcaklık yüzünden terledi.


Türkiye'de turizme açılmış 15 mağara içerisinde ve Dünya'da başka hiçbir mağarada bulunmayan soğan biçimindeki oluşumuyla literatüre geçen Ballıca Mağarası'nda verilen konser, mağaranın en alt katı olan 7. katta verildi. Vali Yardımcısı Emin Selçuk Botsalı, konser öncesi konuşmasında, Ballıca Mağarası'nın tarihi ve kültür zenginliklerinden bir tanesi olduğunu ifade ederek, turizm cenneti Tokat'a herkesi beklediklerini söyledi.


TRT Ankara Radyosu Gençlik Korosu Şefi Serübülent Yasun ise, mağaradan çok etkilendiğini belirterek, "Birçok kimse burayı bilmiyor tanımıyor. Mağaranın ülke turizmine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.


Konuşmalardan sonra şef Serübülent Yasun yönetiminde TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu mini bir konser verdi. 42 kişilik konser ekibini ise yaklaşık 15 kişilik grup izledi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER