Asayiş
  • 26.10.2021 14:20

450 milyon liralık saadet zinciri kırıldı!.. Futbolcular ve polisler..

Trabzon merkezli 12 ilde 'saadet zinciri' operasyonu! 450 milyon TL toplamış

Trabzon merkezli 12 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda saadet zinciri benzeri bir yapı oluşturarak “nitelikli dolandırıcılık” suçunu işlediği iddia edilen 18 kişi yakalandı.
İşin organizatörü olarak Başak Ş isminde bir kadın görünse de bu büyük dolandırıcılığın arkasında başka isimlerin varlığı araştırılıyor.
 Şimdi Başak Ş'nin temasta olduğu isimler tek tek inceleniyor..
Saadet zincirinin içerisinde mağdur durumda olan çok sayıda hakem, futbolcu ve polis memurunun da bulunduğu öğrenidi..
Emniyet ve MASAK bu işe karışan üst düzeyli isimlere ulaşabilmek için bilgi ve belge topluyor.
Bakan Soylu’nun saadet zincirininin arkasındaki isimlerin ortaya çıkartılması için emir verdiği ve bu konuda ayrı bir soruşturma yürütüldüğü öğrenildi..

Olayda B.Ş. adlı kadının birçok ilde şirketine bağlı şubeler açarak yüzlerce kişiden yaklaşık 450 milyon lira topladığı ve bu kişileri dolandırdığı belirlendi.

Enis Yıldırım'ın haberine göre, B.Ş.'nin sahibi olduğu şirketi aracılığıyla mağdurlardan yurtdışı yatırım fonları, borsa, kripto para ve diğer yatırım araçlarında kullanılmak üzere ve aylık yüzde 15 ila yüzde 20 kâr payı vaadiyle para topladığı tespit edildi.

Ancak toplanan parayla yatırım yapılmadığı, yapıya yeni müşteri getirenlere ilk birkaç ay sözde kâr payı ödendiği, ancak daha sonra bunların da verilmediği belirlendi.

Polisin aylar süren takibi sonucu ortaya çıkan dolandırıcılık olayının ardından önceki gün düğmeye basıldı. Gözaltına alınan 18 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Başak Ş. ile babası Zekai Ş. tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Başak Ş'nin, Trabzon'da bir banka şubesinde çalıştığı dönemde müşterilerin hesaplarından zimmetine para geçirdiği için işten atıldıktan sonra babası Zekai Ş. ile "saadet zinciri" yapısıyla işleyen şirketi kurduğu öğrenildi.

Zanlıların, kurdukları şirketlerle kar payı vermek maksadıyla oluşturdukları "saadet zinciri" yapısıyla çok sayıda kişiyi dolandırıp 450 milyon lira aldıkları belirlendi. Müşterilerden aylık yüzde 15-20 kar vaadiyle para topladığı saptanan şüphelilerin, yeni müşteri getirenlere de yüzde 3 komisyon verdiği ve ilk birkaç ay ödeme yaptıktan sonra bunu durdurdukları kaydedildi.

Trabzon, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Gaziantep, Kocaeli, Tekirdağ ve Mardin'de şube kuran Başak Ş'nin, şirketten parasını isteyen bir kişiyi, çalışanına zehirleyerek öldürmesi için talimat verdiği ileri sürüldü.

Başak Ş'nin para aklayabilmek için bir bilgisayar oyun şirketini 60 milyon liraya satın almış gibi gösterdikten sonra "vazgeçtik" diyerek çekleri piyasaya sürdüğü de iddia edildi.

2 TUTUKLAMA

Trabzon merkezli 12 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda yatırım amaçlı para topladığı vatandaşları dolandırdığı iddia edilen ve gözaltına alınan 18 şüpheliden 2’si tutuklanırken 14 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltında tutulan 2 şüpheli ise Kovid-19 testleri pozitif çıktığı için karantinaya alındı.

Güncellenme Tarihi : 26.10.2021 16:45

İLGİLİ HABERLER