Gündem
  • 26.6.2007 09:23

4'ÜNCÜ HÜCRE BURSA'DAN ÇIKTI

Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in tutuklandığı Ümraniye bombaları soruşturmasında rota Bursa'ya çevrildi. Danıştay saldırısındaki kayıp üçüncü hürce olduğu belirlenen Ümreniye'deki gecekondu soruşturmasında kayıp 4'üncü hücreye Bursa'da ulaşıldı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ümraniye'deki Çakmak Mahallesi'nde 13 Haziran tarihinde ele geçirilen 27 el bombası, TNT kalıpları ve fünyelere ilişkin soruşturma sürerken, bazı emekli subay, astsubay ve işadamları tutuklanmıştı. Tutuklanan emekli subayların ifadeleri doğrultusunda soruşturma Bursa'ya uzandı.

DESİNATÖRDE CEPHANELİK

Ümraniye'deki operasyonu genişleten güvenlik güçleri, yakalanan zanlılardan birinin kız arkadaşı A.E'nin (35) Bursa'da olduğunu belirledi. İstanbul polisinin Bursa polisi ile ortaklaşa düzenlediği operasyonda, Bursa'da bir desinatörün işyerine baskın düzenlendi. Baskında, TNT kalıpları patlayıcılar ve fitiller ve telefon konuşmalarını bozan frekans karıştırıcı susturucular ele geçirildi. Polis, A.E'nin merkez Osmangazi İlçesi'ndeki işyerinde yaptığı aramada, ayrıca bir bavul içinde dinamit lokumu ve fünyeler de buldu. Ele geçirilen malzemelerin İstanbul'a gönderildiği, A.E'nin, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

2 KiSi DAHA TUTUKLANDI

Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişiden 2’si tutuklandı. İstanbul Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından Çakmak Mahallesi'nde ele geçirilen 27 el bombası, TNT kalıpları ve fünyelere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 4 kişi daha gözaltına alındı.

6 KİŞİ CEZAEVİNDEYDİ

İşlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandı. Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen zanlılardan Muzaffer Ş. ile Aydın Y. tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce adliyeye sevk edilen emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, emekli astsubay Oktay Yıldırım, el bombalarının ele geçirildiği ev sahibi Mehmet Demirtaş ile Ali Yiğit ve Mahmut Ö. ile K.O. tutuklanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:58

İLGİLİ HABERLER