Sağlık
  • 15.8.2009 00:11

5 ÇOCUKTAN BİRİNDE BU HASTALIK VAR!..

Gençlerin yüzde 10'unun haftada 2 kezden fazla başağrısı çektikleri görüldü. Birçok çocuğun evde ve okulda baş ağrısından muzdarip olduğunu söyleyen araştırmacılar, başağrısının çocuklarda en yaygın ağrı tipi olduğunu belirttiler. Ancak, çocuklarda başağrısının etkileri hakkında çok az bilgiye sahip olduklarını da sözlerine eklediler.

500 kız ve 500 erkekten oluşan katılımcılar, ne sıklıkta başlarının ağrıdığının yanında bu ağrının yaşam kalitelerini nasıl etkilediğine dair anket doldurdular. Öğrencilerin yüzde 20'sinde, 3 aylık süreçte 12 günden fazla başağrısı çektiklerini, bu nedenle evde ya da okulda görevlerini yerine getirmede başarısız olduklarını gördüler.

Başağrısından şikayet eden birçok yetişkin, doktora gitmediği için doğru teşhis ve tedavinin yapılamadığı biliniyor. Bu durum, nasıl hissettiklerini rahatça ifade edemeyen çocuklar için daha da kötü. Uzmanlar, baş ağrısı çeken çocuklara yardım etmek için daha fazla şey yapılması gerektiğini belirtiyor. Başağrısının altında yatan nedenlerin karmaşık olduğunu söyleyen araştırmacılar, ağrının genellikle bunalım veya depresyon gibi faktörlerle ilişkili olduğunu da belirttiler.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER