Sağlık
  • 28.7.2009 16:20

5 HASTANE 1 PARMAK ETMEDİ!

ÖMER FARUK AYDEMİR-İSTANBUL

İlköğretim öğrencisi Doğan Ay, olay günü oturduğu apartmanın merdivenlerinden inerken otomatiğin söndüğünü belirterek, "Bir anda karanlıkta kalınca dengemi kaybettim ve düştüm. Parmağım kopmuş ama fark etmedim. Hiçbir şey hissetmedim. Daha sonra farkına vardım" dedi.

Parmağının koptuğunu görünce büyük korku yaşadığını ve ağlamaya başladığını belirten Doğan Ay, "Ben ağlamaya başlayınca komşular geldi. Ailemle birlikte beni hastaneye götürdüler. Önce Sultan Hastanesi'ne gittik. Daha sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne gittik. Birkaç hastaneye daha gittik ama bir şey yapamayacaklarını söylediler. Birisinde cihaz yoktu, diğerinde gerekli teçhizatlar yokmuş. Bir özel hastane parmağımı dikmek için 8 milyar lira istedi. En son Şafak Hastanesi'ne gittik. Yarayı kapattılar ama çok geç olduğu için parmağımı yerine dikemediler. İsteselerdi parmağımı yerine dikerlerdi ama benimle uğraşmadılar" diye konuştu.

Öte yandan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Doğan Ay'ın 27. 07.2009 tarihinde saat 23.00'te Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne getirildiği belirtilerek, "Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı nöbetçi ekibi tarafından ilk müdahalesi yapılmış olup, yaraya pansuman uygulanmıştır. 5. parmak yaralanmasının koparak gelmesi sebebiyle, yeniden dikilip tedavi edilmesinin tıbbi açıdan uzun vadeli sağlıklı sonuç veremeyeceği ve tekrar kopabileceğinden dolayı, gerekli tıbbi bilgiler hastaya ve hasta yakınına verilmiştir. Hasta ve hasta yakınlarının kendi tercihleri sebebiyle, hayati tehlike mevcudiyeti bulunmadığından dolayı hasta, başka hastanelere başvurmak üzere fakültemizden ayrılmıştır" denildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER