Dünya
  • 7.8.2009 16:49

5 MİLYON DOLARLIK ADAMI FÜZEYLE VURDULAR!..

Önceki gün fırlatılan füze tam isabet kaydetti. Füzenin vurduğu ev havaya uçtu. İçinde bulunanlardan kimse kurtulamadı. Asıl sürpriz, bugün yaşandı.

Ölenler arasında Pakistan'daki Taliban lideri Beytullah Mesud'un da bulunduğu doğrulandı.

Pakistan'daki Taliban lideri Beytullah Mesud'un yardımcısı Kafayat Ullah, Mesud'un önceki gün düzenlenen ABD'nin füze saldırısında öldüğünü açıkladı.

Ullah, Associated Press ajansına telefonla verdiği demeçte, Mesud'un ve ikinci eşinin Güney Veziristan'daki saldırıda öldüğünü doğruladı. Ullah, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.

Pakistanlı yetkililer, Mesud'un öldüğüne dair bilgilerin geldiğini, bununla birlikte ellerinde bu bilgiyi teyit etmek için sağlam kanıt bulunmadığını belirtmiş ve iddiaları araştırmak üzere saldırının yapıldığı bölgede inceleme yapılacağını bildirmişti.

SALDIRIDA EŞLERİNDEN BİRİ VE KORUMALARI DA ÖLDÜ

Saldırıdan kısa süre sonra ölenler arasında Taliban lideri Beytullah Mesud'un eşlerinden birnin ve korumalarının öldüğü netlik kazanmıştı. Ancak Taliban liderinin ölenler arasında olup olmadığı yardımcısının bu açıklamasına kadar anlaşılamamıştı.

ABD, BAŞINA 5 MİLYON DOLAR ÖDÜL KOYMUŞTU

Taliban lideri Mesud'un içeride bulunduğu sırada eve tek füze atıldı.
2007'nın sonlarında kendisini Pakistan'daki Taliban gruplarının lideri ilan eden Beytullah Mesud'un başına ABD yönetimi 5 milyon dolar ödül koymuştu.

Amerikan pilotsuz uçağının füze saldırısının ise bir ihbar üzerine gerçekleştiği tahmin ediliyor. İhbar eden kişi ya da grubun ödülü aldığı da...

Taliban lideri Beytullah Mesud, Aralık 2007'de Benzir Butto'nun ölümüyle sonuçlanan suikasttan da sorumlu tutuluyordu.

(HÜRRİYET)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:53

İLGİLİ HABERLER