Yaşam
  • 30.7.2008 02:49

5 TERÖR KURBANINDAN 5 FARKLI DRAM...

Güngören’deki hain saldırıda hayatını kaybedenlerin ve yakınlarının dramı yürek burkmaya yetiyor. 3 yaşındaki kızı Aleyna'yı doğum gününde toprağa veren anne Melike Çelik, alçaklara önemli bir mesaj gönderdi: "Ağlamıyorum, sevinmesinler. Onların gücü Türk milletine yetmez."

Güngören'deki hain saldırıda hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aleyna Çelik, Amasya'nın Göynücek İlçesi’nde toprağa verildi. Aleyna'nın cenazesi, akrabalarının evine getirildi. Buradan köy camiine götürülen cenaze, kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

“Benim canımı aldılar”

İstanbul'a 10 yıl önce taşınan anne Melike ve baba Günsal Çelik, cenaze töreninde yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Anne Çelik, ''Benim canımı aldılar, Allah da onların canını alsın. Kızımın bugün doğum günüydü. Doğum gününde giymek için gelinlik istemişti. Dolabında asılı kaldı. Doğum günü hediyelerini veremeden kızım öldü. Ağlamıyorum, sevinmesinler. Onların gücü ancak benim kızıma yeter, Türk milletine yetmez'' diyerek feryat etti.

“Onlar bebek katili”

Baba Günsal Çelik de ''Bebekleri öldüren katiller için ne söyleyebilirim. Onlar bebek katili. Kızımın bugün doğum günüydü, doğum gününü kutlamak yerine, mezara koyduk'' diye konuştu. Cenaze törenine Aleyna Çelik'in ailesi, Vali Vekili Ayhan Durmuş, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, 15. Eğitim Tugay Komutanı Yardımcısı Kurmay Albay Ceyhan Karagöz, Amasya Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Hasan Çelikgönülal ve vatandaşlar katıldı.

DOĞDUĞU GÜN TOPRAĞA VERiLDi

Annesi Melike Çelik ile birlikte anneannesi Perihan Özkul'u ziyarete giden 3 yaşındaki Aleyna, akşam gezmek için annesi, anneannesi ve kuzeni Taha Yıldızlı ile dışarı çıktıklarında patlama meydana gelmişti. Patlamada Taha Yıldız da hayatını kaybetmişti. Güngören'deki terörün en küçük kurbanı olan Aleyna, doğum gününde toprağa verildi.

ŞEYMA ARTIK CENNETTE

Saldırı sırasında evinin balkonunda hayatını kaybeden 12 yaşındaki Şeyma Özkan, dedesinin defnedildiği mezarlıkta toprağa verildi. Şeyma'nın olaydan bir saat öncesine kadar anneannesinin evinde kuzeni 8 yaşındaki Merve Özkan ile birlikte oyun oynadıkları öğrenildi. Merve'nin babası Avni Özkan, olayı öğrendikten sonra kızına konuyu anlatmakta güçlük çektiklerini söyledi.

Özkan, duydukları büyük üzüntünün yanı sıra bir saat öncesine kadar beraber oyun oynadığı kuzeninin ölümünü anlayamayan ve sürekli ağlayan kızı Merve'ye de ''O artık cennete gitti, artık orada oynayacak'' sözleriyle olayı anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi. Şeyma'nın ailesinin, üzerine titredikleri çocuklarını ''başına bir şey geleceği'' endişesiyle yalnız başına bakkala dahi göndermedikleri ifade edildi. Şeyma, patlama sırasında 4. kattaki evlerinin balkonunda kalbinden aldığı yarayla hayatını kaybetmişti.

‘BABANIZ ŞEHiT OLDU, AĞLAMAYIN’

Güngören'deki patlamalarda yaşamını yitiren Dursun Ali Aydemir, Trabzon'un Maçka ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Aydemir için Coşandere köyünde düzenlenen cenaze törenine eşi Songül, çocukları Özlemay (12), Elmasay (10) ve Sevilay Aydemir (3), yakınları ile Trabzon Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde, çocuklarıyla birlikte eşinin tabutunun başına gelen Songül Aydemir, çocuklarına ağlamamalarını söyleyerek, ''Ağlayıp, hiç kimseyi sevindirmeyelim. Babanız şehit olmuştur. Bu şehitlik bize nasip oldu'' dedi. Songül Aydemir, daha sonra çocuklarıyla beraber sakin bir şekilde eşinin cenaze namazının kılınmasını bekledi. Aydemir'in cenazesi, namazın ardından aile kabristanlığında defnedildi. Saldırıda bütün Türk milletinin yüreğinin yandığını ifade eden DSP lideri Sezer, Aydemir'in eşi ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, bir süre görüştü.

ARKADAŞININ YANINA GÖMÜLDÜ

Saldırıda hayatını kaybedenlerden 14 yaşındaki Murat Ağca’da son yolculuğununa uğurlandı. Adli Tıp Kurumu'ndan alınan Ağca'nın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, Güngören'deki Fetih Camisi'ne getirildi. Murat Ağca'nın babası Durmuş, annesi Perihan ve kız kardeşi Banu Ağca, tören boyunca gözyaşı döktü. Murat Ağca'nın cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından omuzlara alınarak, gözyaşları ve ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' sloganları ile cenaze aracına taşındı.

Ağca'nın cenazesi, daha sonra Güngören Köyiçi Mezarlığı'na defnedildi. Bu arada Murat Ağca, Güngören Mehmetçik İlköğretim Okulu’ndan sınıf arkadaşı ve aynı zamanda mahalle arkadaşı olan ve patlamalarda hayatını kaybeden Furkan Şentürk ile aynı mezarlığa defnedilmiş oldu. Murat ile Furkan, Kuleli Askeri Lisesi'nin sınavını kazanmış ancak Ağca kilo fazlası nedeniyle okula kaydını yaptıramamıştı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:29

İLGİLİ HABERLER