Dünya
  • 8.4.2020 22:45

5 yaşındaki kızından kira ve yemek parasını alıyor

Amerika'nın Georgia eyaletinde yaşayan bir annenin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım geçtiğimiz günlerde neredeyse tüm dünyaya yayıldı. Sebebiyse bu annenin henüz sadece 5 yaşında olan minicik kızından her hafta kira, yemek, elektrik gibi masraflar nedeniyle para almasıydı.

Kızının şimdiden "gerçek dünyaya" alışması gerektiğini, bu nedenle böyle bir uygulama yaptığını söyleyen anne, yaptığı paylaşımda kızının ileride kendisine teşekkür edeceğini düşündüğünü de söylüyordu.

Kızına önce harçlık veren sonra da verdiği parayı bir bir elinden alan anne, kızından her hafta kira alıyor...

uk.style.yahoo

Annesi, minik kızına her haftanın başında harçlık veriyor, hemen ardından da paranın büyük bir kısmını kendisine geri vermesini istiyormuş. Verdiği parayı hemen geri alırken de kızına açıklamalarda bulunuyor.

Annenin açıklaması şöyle:

"Her hafta 7 dolar harçlık alıyor, 5 dolarını bana geri vermesini istiyorum. 1 dolar kira için, 1 dolar su için, 1 dolar elektrik için, 1 dolar televizyon faturası için ve 1 dolar da yemek için. Kalan 2 doları biriktirebilir veya istediği bir şeyde harcayabilir.

Ona gerçek dünyada insanların çoğunun maaşlarını buna benzer şekilde harcadıklarını ve kendilerine ufacık bir paranın kaldığını açıkladım. Bu strateji sadece onu gerçek dünyayla tanıştırmakla kalmayacak aynı zamanda gerçek ödemelerin ne kadar olduğunu görünce bizi takdir edecek."

Annenin yaptığı bu uygulamayı mantıklı bulanlar da var, ağır eleştirilerde bulunanlar da...

goodfullness

Annenin küçük kızıyla aralarında geçen bu olayları paylaşmasının ardından oldukça farklı tepkiler de geldi tabii. Annenin yaptığı bu uygulamayı eleştirenler kadar takdir edenler de oldu.

Bazıları "Çocuğunun çocuk olmasına ve gençliği elden gidip faturalarla boğuşana kadar zamanını eğlenerek geçirmesine izin ver.”, “Ben buna benzer bir hikayeyi paylaşmazdım çünkü bu ne kadar kötü bir ebeveyn olduğunu gösterir.” ve “Çocuğu büyütmek senin görevin. Hiçbir çocuk ailesinin ona sağladıkları için maddi bir ödeme yapmak zorunda bıraktırılmamalı.” şeklinde yorumlarda bulunurken bazıları da anneye destek mesajları yağdırdı.

5 yaşındaki kızından kira parası alan bir anne düşünün ...

“Çocuğuna bu tarz bir eğitim verdiğin için harikasın! Ben de çocuklarıma benzer bir muamelede bulundum ve şimdi iki tane gurur duyduğum, harcadıklarından daha çok para kazanan, kazandıklarından daha çok harcamayan iki kız annesiyim.” diyen bile oldu.

Henüz 5 Yaşındaki Küçük Kızından Her Hafta Kira ve Yemek Parası ...

Anne, aldığı yoğun eleştiriler nedeniyle yeniden bir açıklama yapma gereği duydu ve şunları söyleyerek bir önceki paylaşımını sildi:

"Kızımın bilmediği şeyse 5 doların aslında gerçekten faturaları ya da kirayı ödemek için harcanmadığı. 5 dolarları biriktirerek onun tasarruf hesabına atıyorum. 18 yaşına geldiğinde ve kendi hayatını kurmak istediğinde başlangıç için 3380 doları olacak.”

5 Yaşındaki Kızından Her Hafta Kira ve Yemek Parası Alıyor

Kaynak: goodfullness

Güncellenme Tarihi : 8.4.2020 22:05

İLGİLİ HABERLER