Asayiş
  • 14.7.2009 19:46

50 LİRA VERMEMEK İÇİN POMPACIYI EZDİ

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’ndeki bir akaryakıt istasyonundan otomobiline 50 TL’lik LPG doldurttuktan sonra ödeme yapmadan kaçmaya çalışan sürücü, kendisine engel olmak isteyen pompacıyı ezdi. Sürücünün kaçma anı saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Yaralı pompacı hastanede tedaviye alınırken, polis plakası tespit edilen otomobilin peşine düştü.

Olay, dün saat 21.00'de Marmaris çıkışındaki Ulusal Egemenlik Caddesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. İstasyona giren kırmızı renkli Nissan marka otomobilin sürücüsü, aracına 50 TL’lik LPG doldurttu. Ardından, pompacı 27 yaşındaki Mustafa Savaş'a, “param yok” diyerek sadece 10 TL vermek istedi. Pompacı Savaş ise kendisinin burada sadece bir işçi olduğunu, bu duruma izin veremeyeceğini, en azından kimlik bırakılması gerektiğini; ödeme yapıldıktan sonra kimliğin iade edileceğini söyledi. O sırada pompacı Savaş’ın istasyona giren başka bir otomobille ilgilenmek için arkasını döndüğünü gören otomobilin sürücüsü, gaza basıp hızla benzin istasyonunun önünden geçen karayoluna çıktı.

Neye uğradığını şaşıran pompacı ise koşarak otomobilin önüne geçti ve yolun karşı şeridinde nöbet tutan polise “Kaçıyorlar durdurun” diye seslendi. Ancak, sürücüsünün yapılan ‘dur’ ikazlarına aldırış etmediği otomobil, pompacı Mustafa Savaş’a çarparak hızla uzaklaştı. Karayolunda boylu boyunca yatan pompacı Savaş'a başka bir aracın çarpmaması için yol güvenliği alındı. Olay yerine gelen ambulans ekiplerinin yaptıkları ilk müdahalenin ardından Savaş, Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Savaş’ın sol ayağı, omzu ve kollarında ezikler bulunduğu, başına aldığı darbe nedeniyle tomografisinin çekildiği, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Amerikan filmlerini aratmayan olayı, akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarının da saniye saniye kaydettiği belirlendi. Polis güvenlik kameralarından plakasının 20 ZC 046 olduğunu tespit ettiği otomobille ilgili inceleme başlattı. Otomobilin 1 ay önce Halil Sarıbaş adlı kişiye satıldığı belirlendi. Akaryakıt istasyonundan para vermeden kaçan ve pompacıya çarpan kişinin Sarıbaş olup olmadığı araştırılıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:16

İLGİLİ HABERLER