Asayiş
  • 12.10.2005 03:56

500 BİN DOLARA 1.5 YIL HAPİS!..

Garanti Bankası’nın Taksim Şubesi’nde Bireysel Portföy Yöneticisi olarak çalışırken, müşteri hesaplarından sevgilisi Cüneyt Aktürkler’in hesabına toplam 470 bin dolar (yaklaşık 630 bin YTL) aktardığı iddiasıyla beş yıl on ay ağır hapis cezasına çarptırılan Behiye Ebru Onar, tahliye edildi.

Onar, hakkındaki hükmü Yargıtay’ın indirim istemiyle bozması üzerine 1,5 yıllık tutukluluğun ardından tahliye edilirken, aynı cezaya mahkum olup indirim uygulanmayan sanık Cüneyt Aktürkler’in tahliye istemi reddedildi.

YARGITAY 7. Ceza Dairesi’nin bozma ilamında sanıklardan Behiye Ebru Onar’ın avukatı Uğur Uruşak’ın müvekkili hakkında yeni TCK’nın 38/3’üncü maddesinin uygulanması gerektiği yönündeki temyiz istemi yerinde görüldü. Yeni yasaya göre, ‘azmettirenin belli olmaması durumunda, kim olduğunun ortaya çıkmasını sağlayan fail hakkında cezasından indirim yapılabileceği’ ifade edilen ilamda, her iki sanık yönünden de, mahkeme kararında yazan TCK 80 maddesinin gerekçeli kararda yazılmaması, yeni TCK’nın Yürürlük ve Uygulama Şeklindeki Kanun gereğince ağır hapsin, hapse dönüştürülmesi gibi usule yönelik, sanık lehine durumların yeniden değerlendirilmesi zorunluluğu dile getirildi.

İstanbul 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen bozma ilamı üzerine, sanık Behiye Ebru Onar’ın avukatı Uğur Uruşak, müvekkili için tahliye isteminde bulundu. İstemi yerinde gören mahkeme, Çanakkale Cezaevi’nde tutuklu Onar’ın tahliyesine karar verdi. Sanık Cüneyt Aktürkler yönünden de inceleme yapan heyet, halen Şarköy Kapalı Cezaevi’nde bulunan sanığın, suçun vasıf ve mahiyeti dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Her iki sanık, önümüzdeki günlerde yeniden hakim karşısına çıkacaklar.

Her şeyi aşkım için yaptım

Zimmet suçundan 12’şer yıl ağır hapis istemiyle yargılanan sanıklar Behiye Ebru Onar ile Cüneyt Aktürkler, basit nitelikte zimmet suçunu işledikleri gerekçesiyle 5 yıl 10’ar ağır hapis cezasına çarptırılmışlardı. Sanıkların zimmete konu 649 milyar 381 milyon liranın da tahsiline karar verilmişti. Duruşmalarda göz göze gelmemeye çalışan eski sevgililer, birbirlerini suçlamışlardı. Onar, eski sevgilisi tarafından kandırıldığını belirterek her şeyi aşkı için yaptığını söylemiş, ‘Cüneyt bana zengin bir işadamı olduğunu söylemişti. Ona inandım. Kendisini gerçekten çok sevdim. Paraları, iki ay sonra ödemek koşuluyla havale ettim’ demişti.

/Özden Atik - Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:55

İLGİLİ HABERLER