Gündem
  • 19.5.2013 16:03

58 yıl sonra bir araya gelen kore gazilerinin gözyaşlar

Trabzonlu emekli imam ve Korge gazisi 79 yaşındaki Murat Albayrak, askerlik fotoğraflarının bulunduğu albümü karıştırarak eski arkadaşlarına ulaşmaya çalıştı. Birçok arkadaşının öldüğünü öğrenen Albayrak, Kore'de aynı cephede görev yaptığı asker arkadaşı 86 yaşındaki Bitlisli Bahattin Öztürk'ün fotoğrafının arkasındaki adrese mektup yazdı. Telefon numarasını da mektubuna yazan Albayrak'a 5 ay sonra cevap geldi.

Mektubu alan Bitlisli Kore Gazisi Bahattin Öztürk, telefonla Trabzon'daki cephe arkadaşı Murat Albayrak'ı arayarak Bitlis'e davet etti. Bunun üzerine Trabzonlu Murat Albayrak, eşiyle birlikte Bitlis'in merkeze bağlı Yolalan Beldesi Konaç Mahallesi'ndeki silah arkadaşı Bahattin Öztürk'ün evine geldi. Mahalle girişine 'Kore Gazileri Konaç'a hoş geldiniz' pankartı asılırken, iki Kore gazisinin buluşmasında duygulu anlar yaşandı. Birbirlerine sarılan ve uzun süre ayrılmayan iki asker arkadaşın bu mutluluğu herkesi gözyaşına boğdu.

"OMUZ OMUZA AYNI CAPHEDEYDİK"

Kore Savaşı'nda omuz omuza mücadele verdikleri birçok arkadaşlarının şimdi hayatta olmadığını anlatan Trabzonlu Kore gazisi Murat Albayrak, şöyle dedi:

"Bahattin Öztürk ile 3 ay İzmir'teki birliğimizde kaldıktan sonra Kore Savaşı'na gittik. Burada da 12 ay 15 gün görev yaptık. Omuz omuza cephede mücadele ettik. Ordan döndükten sonra herkes tezkeresini alıp memleketine döndü. Ben de bir ara albümü karıştırırken Bahattin'in fotoğrafını ve arkasındaki adresi gördüm. Mektup yazdım. Mektubumu alan Bahattin beni telefonla aradı ve bunun sonucunda da şimdi kardeşimle buluştum. Bizim bu yaptığımız barışa destektir. İnşallah barış olur. Önceden Türk ve Kürt yoktu. Bakın bizim o zaman İzmir Seferihisar'daki birligimizde Kürtler vardı. Hepsiyle kardeştik. Kürtler inançlı insanlardı. Hiç bu insanların ayrılığı olur mu? Bunlar ayrılık yapar mı? Ben de Kürtler'le birlikte yaşamayı arzu ederim."

Bitlisli Kore Gazisi Bahattin Öztürk ise, Albayrak'tan gelen mektubun kendisini çok duygulandığını belirterek, "Barış sürecini sonuna kadar destekliyoruz. Savaşın hiç kimseye yararı yok. Kuran'da belirtildiği gibi bütün müminler kardeştir. Bazıları Türkler ve Kürtler ayrıdır diyor. Böyle bir şey yok. Biz Müslümanız, düşman değiliz. Her iki tarafta da hukuk olsun. Biz barış istiyoruz" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:11

İLGİLİ HABERLER