Asayiş
  • 29.6.2009 17:21

6 ÇOCUĞUNU VE EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, 5 KEZ MÜEBBEDİ DUYUNCA BAYILDI

Trabzon’un Sürmene İlçesi Soğuksu Mahallesi Dereboyu Mevkii 28 numaralı evde 7 Ocak 2008 tarihinde saat 22.00 sıralarında meydana gelen olayda, beton dökümcüsü 38 yaşındaki Hasan Danışmaz, yer sofrasında yemek yiyen eşi ve çocuklarını kurşun yağmuruna tutmuştu. Önce kendisiyle aynı adı taşıyan 7 yaşındaki oğlu Hasan’ı, ardından 3 yaşındaki kızı Nurten’i öldüren Danışmaz, sonra da 20 yaşındaki Melek, 14 yaşındaki Emrullah ve 16 yaşındaki Havva’ya kurşun yağdırmış, son olarak da kaçmaya çalışan eşi 42 yaşındaki Hashatun Danışmaz ve oğlu 18 yaşındaki Coşkun’u evin holünde sırtlarından vurarak katlettikten sonra kaçmıştı. Emrullah Danışmaz hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetmiş, diğer aile fertleri ise olay yerinde ölmüştü.

Hasan Danışmaz, 8 Ocak günü Armutlu Köyü'nde boş bir evde yakalanmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Hasan Danışmaz’ın 17 Ağustos 2001’de de Araklı’da Ali Danışmaz isimli akrabasını bıçaklayarak öldürdüğü ve bu suç nedeniyle de 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirlenmişti.

KARARI DUYUNCA BAYGINLIK GEÇİRDİ

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Hasan Danışmaz, bugün son kez hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti, Hasan Danışmaz’ı, eşi Hashatun Danışmaz ve oğlu Coşkun Danışmaz’ı ağır tahrik altında kasten öldürmekten 40 yıl, diğer çocukları Hasan, Nurten, Emrullah, Melek ve Havva’yı kasten öldürmekten de 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Danışmaz’a ayrıca ruhsatsız silah bulundurmaktan da 2 yıl hapis cezası verildi. Danışmaz, hakim kararının okunmasının ardından baygınlık geçirdi.

Görevlilerin müdahalesiyle kendine gelen Danışmaz'a son sözü soruldu. “Yüce adaletinize ve yüce heyetinize sığınarak sanık olarak beraatımı talep ediyorum” dedi.

Hasan Danışmaz, görevlilerin müdahalesiyle kendine geldi ve cezaevine götürüldü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER