Asayiş
  • 22.8.2009 17:03

6 MİLYONLUK İLAÇ VURGUNU

BURSA’da bazı kişilerin sağlık karnelerine pahalı ilaçlar yazarak devleti 6 milyon lira zarara uğrattıkları iddiasıyla 1 eczacı ve 12 kalfa, 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanıklar, işten çıkarılan ve paraya ihtiyacı olan kişilere ayda 200 lira vererek sağlık karnelerine geçerli olduğu sürede iki hastanede astım, bronşit, varis ve kronik akciğer hastalarının tedavisinde kullanılan pahalı ilaçları yazdırıp parasını tahsil ederek devleti zarara uğratmakla suçlanıyor. Resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak ve dolandırıcılık suçlamasıyla haklarında açılan davanın ilk duruşmasında hakim karşısına çıkan sanıklar suçlamayı kabul etmedi.

Davada tutuklu sanık eczacı 43 yaşındaki Nazım Serdar Aygün, evinde ele geçirilen ve sahte olduğu ileri sürülen raporların gerçek olduğunu söyledi. Raporların kronik rahatsızlıklarından dolayı kendisine, annesine, babasına ve kızkardeşine ait olduğunu öne süren Aygün, “Bu raporların bir kısmı ise gerçekten rahatsız olan yanımda çalışan kalfalarıma ait. Benim ve kimsenin suçu yok. Beraatimizi istiyoruz” dedi.

Tutuksuz yargılanan diğer sanıklardan kalfa Ali Ceylan da eczacı Nazım Serdar Aygün’ün yanında kısa süre kalfalık yaptığını söyledi. Ceylan, “Çalıştığım sırada rahatsızlığımızdan dolayı babamın ve benim sağlık karnelerim eczanede duruyordu. Bunlar, bu sağlık karnelerimize de hayali ilaç yazdırdılar. ‘Bu nedir’ diye sorduğumda eczacı Nazım Serdar Aygün beni ve ailemi ölümle tehdit etti. Ben de işyerinden ayrıldım” diye konuştu.

Aynı suçlamayla yargılanan eczacı kalfaları Emine Karaderili, Fatma Özgül, Fatma Kahraman, Ayhan Çakır, Nurcan Seçkin, Orçun Kutlu, İsmail Bilişter, İnanç Rıfat Yücetoros, İlyas Karaderili, Hasan Filiz ve Aliye Atilla da suçlamayı kabul etmediklerini bildirdi.

Eczacı Nazım Serdar Aygün'ün tahliye istemini geri çeviren mahkeme heyeti, eksik evrakların beklenmesi ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Bu arada sahte rapor verdikleri ve usulsüz ilaç yazdıkları iddiasıyla 7 doktor hakkında soruşturma başlatıldığı, bu kişilerin de aynı davada sanık olarak yargılanabilecekleri belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:35

İLGİLİ HABERLER