Asayiş
  • 12.7.2014 01:12

6 ton alabalık telef oldu

Suşehri ilçesine bağlı Camili köyü Selimler Mahallesi Sandıklıkaya mevkisinde bulunan Gemin Deresi Canlı Alabalık Tesisi'ndeki yaklaşık 6 ton alabalık telef oldu.
Konu hakkında açıklama yapan Gemin Deresi Canlı Alabalık Tesisi Sahibi Adem Uysal, “2012 yılında hizmete açtığımız canlı alabalık tesisimizde 7 Temmuz 2014 tarihinde ilk alabalıklarımızın ölümlerine şahit olduk. İki gün sonra bu sefer tesisimizdeki yaklaşık 6, 7 ton canlı alabalığımız telef oldu. Büyük emekler vererek kurduğumuz tesisimizde suyun en kalitelisi olduğu için balıklarımızın da lezzeti o kadar iyi oluyordu. Yeni yapılan tünel inşaatından Gemin Deresi ırmağına karışarak geldiğini tahmin ettiğimiz kimyasal maddenin balıkların ölümüne neden olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden gelen yetkililer balıklardan ve sudan örnekler alarak tahlil için gerekli çalışmaları başlattı. Şu anda maddi olarak yaklaşık 50, 60 bin TL zararımız bulunmakta, manevi olarak ise büyük kayıp yaşadık" dedi.
Uysal, "Müşterilerimize maalesef cevap veremiyoruz ve manevi olarak büyük zarara uğruyoruz. Tesisimizde telef olan canlı alabalıklarımızı ve yaşayan alabalıklarımızı kireçleyerek toprağa gömeceğiz. Amacımız en kısa sürede balıkların ölüm nedeninin tespit edilmesidir. Biz de uğradığımız zarar karşısında gerekli adli girişimlerimizi yaptık ve balıklarımızı tartarak maddi zararımızı gerekli merciler tutanak altına aldılar. Tesisimizi yeniden açmak için Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün bizlere verdiği direktifler doğrultusunda balıkların havuzlarını yeniden dezenfekte ederek hizmete açacağız" diye konuştu.
Tesislerde çalışan işçiler ise fileli sopalarla havuzlarda ölen alabalıkları toplayarak tartıp, adli mercilerin gözetiminde kayıt altına aldılar.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:25

İLGİLİ HABERLER