Yaşam
  • 21.9.2004 00:09

60 MİLYON LİRALIK HARCI ÖDEMEYİNCE ÜNİVERSİTEDEN ATILAN MİLLİ HALTERCİ KONUŞTU...

BAYRAM AKAYA
ANKARA - Avrupa Şampiyonası sırasında 60 milyon liralık üniversite harcını ödemeyi unutarak Sakarya Üniversitesi'nden atılan Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Halterci Halil Mutlu, Türkiye'de eğitim ile sporu aynı anda yürütmenin çok zor olduğunu belirterek, "Benim için önce bayrak gelir" dedi.
Spor harici hiçbir konuda pek başarılı olmadığını ifade eden Mutlu, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) kanununda milli ve başarılı olan sporcularla ilgili özel bir maddenin bulunduğunu, buna göre belirli kontenjanlarla başarılı milli sporcuların üniversitelere yerleştirildiğini söyledi. "Ne yazık ki ben hiçbir okula yerleştirilmedim" diyen Mutlu, şöyle konuştu:
"Demek ki sadece başarılı olmak yetmiyor. Benim üniversiteye girmem için bugünden itibaren sporu bırakıp 3-4 sene sürecek bir dershane maratonuna başlamam lazım ki istediğim bir üniversiteye 2008'de gireyim. Ben buna üzülüyorum. Ben uluslararası arenada 20-25 sınava girdim ve hepsinde de 100 aldım. Ancak ülkemde üniversitede okuyamıyorum. Bu çok kötü bir olay."
Mutlu, kendisine herhangi bir üniversiteye YÖK kanununda bulunan maddeden dolayı yerleştirilememesinin nedeni olarak da, diğer sporcuların daha başarılı ve yüksek puanlı olduğunun söylendiğini kaydederek, "Bu mazeret beni pek tatmin etmedi. O zaman kanun maddesini başarılı, büyük sporcu değil de başarılı öğrenci olarak düzeltsinler" diye konuştu. "Herhalde ben Türkiye'de okuyamayacağım" diyen Mutlu, üniversite okumak için başka çareler arayacağını söyledi. Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda en iyi şekilde temsil ettiğini ve bu dönemlerde Sakarya Üniversitesi'ndeki öğretim görevlilerinin kendisine destek olmak yerine engel olduklarını belirten Halil Mutlu, "Ben en iyi şekilde ülkeme hizmet ederken öğretmenlerim bana destek olmadılar. Tam tersine engel oldular. Bayrak benim için her şeyden önce gelir. Ülkemde üniversitelere alınmıyor olabilirim. Dünyada bana bütün kapılar açık. Şimdiye kadar okumak için çok mücadele ettim. Üniversite diplomasını alacağım. Bu, Türkiye'de ya da başka ülkede olabilir. Pes etmeyeceğim. Türkiye'de sporla eğitimi bir arada yürütmek çok zor. Benim için ilk önce spor geliyor" şeklinde konuştu. Mutlu ,2008 Olimpiyatları'na katılıp katılmama konusunda ise, şunları söyledi:
"Benim 2008 olimpiyatlarına katılıp katılmayacağım henüz belli değil. En az iki sene öncesinden benim eze eze bir yerlere gelmem ve hazır olmam lazım. 2008, benim olimpiyatlarda tek olmam için büyük bir fırsat. Bu fırsatı değerlendirmek için elimden geleni yapacağım."
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:57

İLGİLİ HABERLER