Yaşam
  • 13.8.2009 10:49

60 YIL KİMLİKSİZ YAŞADI!...

Doğduğundan bir süre sonra anne ve babasını kaybeden Naim, anneannesinin yanında büyüdüğünü ifade ederek, "Dünyada tek başınaydım ve hiç kimsem de yoktu. Bir nüfus cüzdanım bile olmadı. Kimliğim olmadığı için de ne okula gidebildim ne de okuma-yazmayı öğrenebildim. Böyle cahil kaldım işte. Kendi öz çocuklarımı dahi eşimin ilk karısının üzerine kaydettirdim. Kimliğim yok diye hastalandığımda hastaneye gidemedim, eş dostun yardımıyla sağlık sorunlarımı giderdim. Çok sıkıntı çektim ama artık tüm bunlar geride kaldı. Artık benim de bir nüfus cüzdanım var" dedi.

3 çocuğu ve 5 de torunu olan Aliye Naim, nüfus cüzdanının çıkmasının ardından ilk olarak okuma-yazmayı öğreneceğini ve daha sonra da hacca gitmek için gerekli işlemleri yapıp kutsal topraklarda hac farizasını yerine getirmek istediğini anlattı. Nüfus cüzdanı çıkartabilmek için kemik testine tutulduğunu ve yaşının söz konusu testlerde 51 olarak belirlendiğini de sözlerine ekleyen Naim, "Ne yapalım yaşımız 60 ama onlar 51 diye yazdı. Demek ki bizi hala genç görüyorlar. Sağlık olsun. Kimliğime kavuştum ya gerisi hiç önemli değil" diye konuştu.

10 yıldan bu yana annesinin kimliğini çıkartabilmek için uğraştığını kaydeden Ökkeş Naim (35) ise sorunun çözülebilmesi için Başbakanlığın yanı sıra İçişleri Bakanlığı ile Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'ne resmi yazışmalarda bulunduğunu ancak uzun süre hiçbir sonuç alamadığını dile getirdi. Naim, annesinin hiçbir yerde kütük kaydının olmadığını ama bir şekilde Türkiye'de yaşadığını ispatladıklarını ve Türk vatandaşlığına kabul edildiğini ifade ederek, annesinin 60 yıl aradan sonra ilk defa nüfus cüzdanına kavuştuğunun anlattı.

Öte yandan, nüfus cüzdanını Akdeniz İlçe Nüfus Müdürü'nün elinden alan Aliye Naim, daha sonra sevincini oğlu Ökkeş Naim ve torunlarıyla paylaştı. Oldukça sevinçli olduğunu dile getiren Naim, kimliğini elinde sıkı sıkı tutarak evinin yolunu tuttu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER